ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ για εργατικό ατύχημα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ για εργατικό ατύχημα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

sedfx@dimosfx.gr                                                                    04/12/2023

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα στους χώρους εργασίας των Δήμων συνεχίζονται αμείωτα και στην περιοχή μας. Τελευταίο παράδειγμα ο σοβαρός τραυματισμός στις 28/11/2023 συναδέλφου, εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Η συναδέλφισσα, κατά την ώρα της εργασίας της ως συνοδός απορριμματοφόρου, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο της  και βρίσκεται στο νοσοκομείο προκειμένου να χειρουργηθεί.
Ο πραγματικός ένοχος είναι η εντατικοποίηση της εργασίας και τα κακό – συντηρημένα οχήματα που μετατρέπουν το όχημα κυριολεκτικά σε ένα ναρκοπέδιο για την ζωή και την ακεραιότητα των συναδέλφων.

Πίσω από τα καθημερινά αυτά εγκλήματα βρίσκεται η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων να μην χρηματοδοτούν τους Δήμους με τα αναγκαία κονδύλια για να καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του λαού για σύγχρονο και ασφαλή εξοπλισμό, αλλά και η πάγια στάση των Δημοτικών Αρχών να μην διεκδικούν από το κράτος, αλλά να φορτώνουν τα βάρη στους δημότες.

Τα ευχολόγια δεν φτάνουν. Δεν θα σιωπήσουμε για την προστασία της ζωής μας. Το Δ.Σ. του Σωματείου, στέλνοντας τις ευχές και τις σκέψεις μας για γρήγορη ανάρρωση στη συναδέλφισσα μας, απαιτεί την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων πρόληψης των ατυχημάτων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων , την άμεση κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκαίων κονδυλίων για την ανανέωση του παλιωμένου στόλου των οχημάτων στους Δήμου,την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

         Ο Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας

Ορταντζόγλου Γεώργιος                                         Γερογιάννη Γεωργία

Μετάβαση στο περιεχόμενο