ΕΚΚΛΗΣΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδελφείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας και να προσκυνήσουν την Ιερό Εικόνισμά της.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην «νέα κτίση», η οποία βιώνεται μέσα στην Εκκλησία και δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου μετέχουν όλοι οι χριστιανοί, αφού η Παναγία, με την πλήρη αφοσίωσή της και την τέλεια υπακοή της στο θέλημα του Θεού γίνεται η απαρχή της καινής κτίσεως και ο κατεξοχήν οδηγός της πνευματικής τελείωσης των πιστών χριστιανών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Μετάβαση στο περιεχόμενο