ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, που διέρχεται από την πόλη μας, κι έτσι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της τελετουργίας μεταφοράς της Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η 33η Ολυμπιάδα των Νεότερων Χρόνων.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας στην πόλη μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου:

· Η Φλόγα έρχεται από τη Νέα Ιωνία, από την οδό Ελ Αλαμέιν, θα κατέβει την Πατριάρχου Κωσταντίνου, θα περάσει την υπογειοποίηση, την οδό Φωκών και θα μπει στο Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων περίπου στις 12:50.

· Το λαμπαδηδρόμο συνοδεύει αυτοκινητοπομπή. Προηγούνται του λαμπαδηδρόμου 1 έως 3 οχήματα, ενώ ακολουθούν περίπου 12 αυτοκίνητα ακόμη.

· Οι λαμπαδηδρόμοι που θα τρέξουν από την οδό Ελ Αλαμέιν μέχρι και Φωκών – Πάρκο Μικρασιατών θα ακολουθούνται από ομάδα ποδηλατών της ΑΕΚ.

· Μπροστά στα γραφεία του σωματείου της ΑΕΚ (Φωκών 9) θα πάρει την δάδα ο λαμπαδηδρόμος της ΑΕΚ, μαζί με ομάδα άλλων αθλητών – συνοδών της Φλόγας.

· Η είσοδος του λαμπαδηδρόμου και των συνοδών θα γίνει από την κάτω πλευρά του Πάρκου Μικρασιατών (Πίνδου και Νικαίας)

· Εντός του πάρκου δίπλα στο Μνημείο θα λάβει χώρα ένα τελετουργικό σύμφωνα με Πρωτόκολλο της ΕΟΕ (αφή της Φλόγας, έπαρση σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Ελληνικής και της Γαλλικής κλπ)

· Η Φλόγα θα αναχωρήσει μετά από 20 – 25 λεπτά, με νέο λαμπαδηδρόμο και συνοδούς, για να συνεχίσει επί της Δεκελείας προς το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.-

Μετάβαση στο περιεχόμενο