ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο της Ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7 (Αντιπλημμυρικό Σκρα) – έναρξη υπόγειας διάτρησης στη Ν. Πλαστήρα

Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο της Ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7 (Αντιπλημμυρικό Σκρα) – έναρξη υπόγειας διάτρησης στη Ν. Πλαστήρα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες πως σήμερα, Παρασκευή 19/04/2024, ξεκίνησαν εργασίες υπόγειας διάτρησης (pipe jacking) στο ύψος της οδού Ν. Πλαστήρα, στο πλαίσιο του έργου ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7, του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού Σκρα, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα λύσει οριστικά ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Βόρειας Νέας Φιλαδέλφειας και θα απαλλάξει τους κατοίκους της οδού Σκρα και πέριξ, από την αγωνία και την ανασφάλεια κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω.

Συγκεκριμένα, κάτω από την οδό Ν. Πλαστήρα γίνεται μια απαραίτητη προπαρασκευαστική εργασία, που θα συνεχιστεί και στην οδό Σκρα. Δημιουργείται μέσω υπόγειας διάτρησης (pipe jacking) μικροτούνελ το οποίο εξυπηρετεί την αναγκαία μετατόπιση του δικτύου της αποχέτευσης της περιοχής, προκειμένου να μην εμποδίζεται στη συνέχεια από το υφιστάμενο αποχετευτικό δίκτυο η διάνοιξη του μεγάλου αγωγού της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την όχληση που προσωρινά υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου πραγματοποιούνται εργασίες. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται από την Τροχαία της οποίας είναι αρμοδιότητα.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση όλων, τονίζοντας ότι το έργο πραγματοποιείται ακολουθώντας πιστά το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Αμέσως μόλις ως Δήμος θα έχουμε ενημέρωση για τον ακριβή χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της υπόγειας διάτρησης επί της Ν. Πλαστήρα, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση για να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο