ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

2ο ΕΠΑΛ – 5ο Ε.Κ. Νέας Φιλαδέλφειας: “Ξαναχτύπησαν οι Γραφίστες”

2ο ΕΠΑΛ – 5ο Ε.Κ. Νέας Φιλαδέλφειας: “Ξαναχτύπησαν οι Γραφίστες”

Τα όπλα τους;

Τα πινέλα και τα σπρέι τους!

   Μία ακόμη εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε από την γνωστή πλέον καλλιτεχνική ομάδα, τους τελειόφοιτους της ειδικότητας Γραφικών Τεχνών και την καθηγήτριά τους.

   Είναι η έκτη εθελοντική δράση κατά την οποία δραστηριοποιείται, τα τελευταία χρόνια, η εξαμελής καλλιτεχνική ομάδα του τμ. Γραφιστικής του 2ου ΕΠΑΛ, με υπεύθυνη την καθηγήτριά τους, κ. Δήμητρα Αργυροπούλου, Καλλιτεχνικών ΠΕ89.01, ζωγραφίζοντας στους τοίχους κάποιου σχολείου, άλλοτε βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, άλλοτε Δημοτικού και Ειδικού Σχολείου και άλλοτε Ε.Κ. και ΕΠΑΛ και φυσικά στους χώρους και του δικού τους σχολείου.

   Βασισμένη στην ιδέα του Διευθυντή του 5ου Ε.Κ. κ. Βλάση Κουτσούκου, για «Ημέρες Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς», αυτή τη φορά, η καλλιτεχνική ομάδα άφησε τα αποτυπώματά της στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς τοίχους στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (στο Σικιαρίδειο).

   Η Ειρήνη Κακανιάρη, ο Λεωνίδας Κουρούπης και ο Γιώργος Φούντας δημιούργησαν έργα με εικόνες που εμπνεύστηκαν από το συμβολικό παραμύθι του Αντουάν Ντε Σαιντ- Εξυπερύ «Ο μικρός πρίγκιπας».

   Η Εύα Φλυτζάνη χάρισε στους χώρους τις χαριτωμένες παιδικές φατσοπαρέες της.

   Ο Δημήτρης Μάσσας αποτύπωσε ένα από τα έργα του μοντέρνου Ολλανδού ζωγράφου Μοντριάν.

   Η Σοφία Βαμβακίδη φώτισε με τις σκιές της τους εξωτερικούς τοίχους της αυλής.

   Ο νέος στην καλλιτεχνική ομάδα, Σπύρος Νικολόπουλος, χρωμάτισε τους τοίχους με την πινελιά του, εσωτερικά κι εξωτερικά.

   Αισθήματα αναπτύχθηκαν πάλι, και εκδηλώθηκαν. Αγάπη, σεβασμός κι εκτίμηση!

   Πίσω από αυτόν το φανταστικό κόσμο που πλάστηκε κι έδωσε ψυχή στους λευκούς τοίχους, μήπως κρύβεται κι ένας μεγάλος προβληματισμός για τον άνθρωπο, τις αξίες, τους στόχους, το ρόλο του στη ζωή και τα συναισθήματά του;

   Ας το αναλογιστούμε όλοι μας κι ας εκτιμήσουμε δεόντως την εθελοντική πράξη-δράση αυτής της καλλιτεχνικής ομάδας, δίνοντας, παράλληλα, τα θερμά μας συγχαρητήρια στα παιδιά και στην καθηγήτριά τους!

Μετάβαση στο περιεχόμενο