ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

ΕΛΕΠΑ Δ.Τ. – “Εσύ τι θα κάνεις τώρα με τα παιδιά;”

ΕΛΕΠΑ Δ.Τ. – “Εσύ τι θα κάνεις τώρα με τα παιδιά;”

“Εσύ τι θα κάνεις τώρα με τα παιδιά;”

Αυτή είναι η ερώτηση που αντηχεί τουλάχιστον ένα μήνα μεταξύ των γονιών έξω από σχολεία, στις παιδικές χαρές και στα πάρκα..

Γιατί τη χαρά και τη συγκίνηση της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς ακολουθεί η αγωνία και το αδιέξοδο για τους γονείς που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως κρατική μέριμνα γι’ αυτή τη περίοδο.

Οι ελάχιστες θέσεις στα δημοτικά camp που και αυτά λειτουργούν στη πλειοψηφία τους από ιδιώτες και επί πληρωμή, δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες των παιδιών. Το κόστος της πλειοψηφίας των ιδιωτικών camp είναι σχεδόν απαγορευτικό για τις περισσότερες οικογένειες αφού κυμαίνεται από 70 με 120 ευρώ τη βδομάδα για κάθε παιδί με ώρες που και πάλι μπορεί να μην εξυπηρετούν. Ακόμα και από το Λογαριασμό Υγείας του ΣΟΕΛ (στον οποίο είναι ασφαλισμένη μια μειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου) η δαπάνη που καλύπτεται από τις εισφορές των εργαζομένων αφορά το 60% της συνολικής, για περίοδο 4 εβδομάδων τη κάθε χρονιά και για παιδιά ηλικίας 6 έως 14.

Η ουσιαστική ανάγκη των παιδιών και τη καλοκαιρινή περίοδο για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες από παιδαγωγούς σε ασφαλές περιβάλλον με τις κατάλληλες προδιαγραφές, γίνεται «ατομική οικογενειακή υπόθεση» όσο αντέχει η τσέπη μας…

Δε θα δεχτούμε τα παιδιά μας να περνάνε τα πιο δημιουργικά τους χρόνια στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου, μπροστά σε μια οθόνη!

Η ΕΛΕΠΑ ενώνει τη φωνή της με τους συλλόγους γονέων αλλά και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, στηρίζει τη κινητοποίηση τη Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 9:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών και διεκδικεί:

· Να λειτουργήσουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στα σχολεία, με ενιαίο, επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών, με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μαθητές (να γίνονται δεκτά και τα προνήπια, τα οποία, ενώ εντάσσονται στην υποχρεωτική Εκπαίδευση, δεν γίνονται δεκτά στα θερινά camp των δήμων, λόγω της μικρής τους ηλικίας) και με αποκλειστική ευθύνη των δήμων και του κράτους. Επιπλέον διεκδικούμε τη πλήρη κάλυψη των δαπανών αυτών από το Λογαριασμό Υγείας του ΣΟΕΛ για όλα τα παιδιά των εργαζομένων που είναι ασφαλισμένοι σε αυτό ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο