ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Ενημέρωση (27/04/24) για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο της Ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7 (Αντιπλημμυρικό Σκρα)

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Ενημέρωση (27/04/24) για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο της Ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7 (Αντιπλημμυρικό Σκρα)

Η ενημέρωση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις εξελίξεις κατά τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7, του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού Σκρα, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

Κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και της Εβδομάδας μετά το Πάσχα, στην οδό Ν. Πλαστήρα θα πραγματοποιείται κανονικά η  κυκλοφορία των οχημάτων, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Κιλκίς έως και τη Λαχανά, που θα είναι κλειστό και θα εκτελούνται έργα. Οι εργασίες στο διάστημα αυτό θα διακοπούν για πέντε ημέρες, κατά τις αργίες.

Μέσα στις δύο αυτές εβδομάδες πρόκειται να σκαφτεί το φρεάτιο της μελέτης Φ34 και να γίνουν πασαλομπήξεις.

Επίσης, επί της Ν. Πλαστήρα στο τμήμα που έχει δοθεί στην κυκλοφορία συνεχίζεται η μετατόπιση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης που εμποδίζει τη διέλευση του Νέου Συλλεκτήρα Σ7, ώστε στη συνέχεια, να κατασκευαστούν τα φρεάτια του δικτύου του αντιπλημμυρικού έργου και ακολούθως ο νέος συλλεκτήρας, ο οποίος θα εγκατασταθεί μέσω υπόγειας διάτρησης (pipe jacking) μικροτούνελ.

Όσον αφορά το φρεάτιο της μελέτης Φ1, το μικρό τμήμα του παράδρομου της Εθνικής οδού, στην διασταύρωση με την Τρωάδος, παραμένει εκτός κυκλοφορίας.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την όχληση που προσωρινά υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου πραγματοποιούνται εργασίες. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται από την Τροχαία της οποίας είναι αρμοδιότητα.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση όλων, τονίζοντας ότι το έργο πραγματοποιείται ακολουθώντας πιστά το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ως Δήμος θα ενημερωνόμαστε και θα ενημερώνουμε με τη σειρά μας τους πολίτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη του έργου._

Μετάβαση στο περιεχόμενο