ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Ενέργειες ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου για την προστασία του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Ενέργειες ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου για την προστασία του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Η ενημέρωση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Η προστασία και η διαφύλαξη του Άλσους μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου και έναν ανεκτίμητο φυσικό πόρο για την πόλη μας.
Ενημερώνουμε ότι εγκαίρως λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε επίπεδο πρόληψης και συγκεκριμένα:
· Το ξεχορτάριασμα του Άλσους ξεκίνησε με ταχείς ρυθμούς και θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
· Το σύστημα προληπτικής πυροπροστασίας θα έχει συντηρηθεί εγκαίρως και μέσω αυτού κάθε βράδυ θα γίνεται διαβροχή όλης της έκτασης του Άλσους.
· Ολοκληρώνεται η διαδικασία προσλήψεων 12 ατόμων εποχιακού προσωπικού (οδηγοί και εργάτες καθαριότητας-πυρασφάλειας) που θα εργαστούν επικουρικά με το μόνιμο προσωπικό κατά την αντιπυρική περίοδο.
· Το άλσος φυλάσσεται σε 24ωρη βάση.
· Καθαρίζονται καθημερινά όλοι οι χώροι του Άλσους.
· Έχουν συντηρηθεί όλες οι πυροσβεστικές φωλιές.
· Απομακρύνονται από την Υπηρεσία Πράσινου ξερά δέντρα και ξεροί κλάδοι.
Παράλληλα, για πρώτη φορά, ο Δήμος με την συμμετοχή ειδικών, καταρτίζει ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών, για το οποίο θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς.
Σε καθημερινή βάση όλο το προσωπικό του Δήμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βρίσκεται το Άλσος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και υπάρχει συνεχής επιφυλακή. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή των πολιτών.
Η καθαριότητα του Άλσους και η προστασία του είναι μια κοινή υπόθεση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο