ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε σορός, 11 ανέρχονται οι νεκροί, 7 οι αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες ζημιές στη θεσσαλία

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε σορός, 11 ανέρχονται οι νεκροί, 7 οι αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες ζημιές στη θεσσαλία

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή «Τουρκονέρι» στα Ελληνικά της Εύβοιας.

Τη σορό εντόπισε περαστικός που αμέσως ενημέρωσε το λιμεναρχείο.

Η ανάσυρση της σορού, όπως αναφέρει το evima.gr, έγινε από άνδρες του λιμεναρχείου των Ωρεών, καθώς λόγω των φερτών υλικών μέσα στη θάλασσα, ήταν αδύνατον να γίνει με σκάφος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σορός ανήκει σε 77χρονο από τον Βόλο. Πιθανότατα πρόκειται για κάποιον από τους αγνοούμενους από την κακοκαιρία Daniel στη Μαγνησία.

Δύο ακόμα σοροί ανασύρθηκαν την Παρασκευή

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ανευρέθηκαν άλλοι δύο σοροί στη θάλασσα και συγκεκριμένα, μία σορός άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή Αναύρου της Μαγνησίας, που ανήκε σε 65χρονο Έλληνα. Ο άτυχος άνδρας είχε βγει το βράδυ της Πέμπτης από την οικεία του και έκτοτε αγνοούνταν.

Επίσης μία σορός γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με ύψος περίπου 1,65, που δεν έφερε ενδύματα, υποδήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή όρμου Θεοτόκου ανατολικού Πηλίου.

Οι σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Στους 7 οι αγνοούμενοι από την φονική κακοκαιρία

Σε 7 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την φονική κακοκαιρία Daniel, η οποία έπληξε την Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες, αφήνοντας πίσω της 10 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές στη Θεσσαλία.

Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για επτά αγνοούμενους, με τις Αρχές, αλλά και εθελοντές, να συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού των ανθρώπων αυτών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 42χρονο στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, έναν 77χρονο στο Πάλτση Πηλίου, δύο Αυστριακούς (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου, έναν αγνώστου ηλικίας άνδρα ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, καθώς και δύο άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιός της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Σύνολο αγνοουμένων: 7

  1. Από 5-09-2023, ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  2. Από 06-09-2023 ένας (1) 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου
  3. Από 7-09-2023 δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  4. Στις 09-09-2023, ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο.
  5. Στις 09-09-2023, δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιός της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο