ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία Daniel: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού απειλώντας και άλλες περιοχές της Λάρισας με το 112 να αποστέλλει αλλεπάλληλα μηνύματα

Κακοκαιρία Daniel: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού απειλώντας και άλλες περιοχές της Λάρισας με το 112 να αποστέλλει αλλεπάλληλα μηνύματα

Να παραμείνουν σε ετοιμότητα ζητούν οι αρχές από τους κατοίκους σε μια σειρά περιοχές της Λάρισας, καθώς υπάρχει κίνδυνος για νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι περιοχές στις οποίες καλούνται οι πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα είναι οι: Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα, Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί και Κάτω Αμυγδαλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πηνειός έχει σπάσει με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει πολλές περιοχές.

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού απειλώντας και άλλες περιοχές της Λάρισας με το 112 να αποστέλλει αλλεπάλληλα μηνύματα για εκκένωση συνοικιών και περιοχών.

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής από την υπερχείλιση του Πηνειού απειλείται το Κουτιλμπάνειο νοσοκομείο.

Ήδη έχουν κληθεί οι κάτοικοι της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας να εκκενώσουν τις περιοχές δεξιά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Αώου και αριστερά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Πειρίθου μέχρι το τέλος της οδού Σωκράτους λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται και των διακοπών ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

🔻ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται οι κάτοικοι της Συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας να εκκενώσουν τις περιοχές δεξιά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Αώου και αριστερά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Πειρίθου μέχρι το τέλος της οδού Σωκράτους λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται και των διακοπών ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Στη συνοικία επιχειρούν διασωστικά συνεργεία με πλωτά μέσα για να συνδράμουν στην εκκένωση. Λειτουργεί δομή υποδοχής στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή)

Παρακαλούμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών

Ηχησε το 112

Την ίδια στιγμή νέα μηνύματα εστάλησαν από το 112 σε κατοίκους των περιοχών Ελευθέριος και Αλεξανδρινής να απομακρυνθούν από τις περιοχές λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο