ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, το δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων Ελλήνων πολιτών με Τσιγγάνικη καταγωγή

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, το δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων Ελλήνων πολιτών με Τσιγγάνικη καταγωγή

Γ. Πατούλης: «Κάνουμε πράξη τη δημιουργία μιας Περιφέρειας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής το δωρεάν θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων Ελλήνων πολιτών με Τσιγγάνικη καταγωγή.

Η δράση, η οποία  εντάσσεται στο πλαίσιο της υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Τσιγγάνικης καταγωγής, ξεκίνησε την Τρίτη 22 Αυγούστου, είναι διάρκειας 10 ημερών και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα φιλοξενούνται στη κατασκήνωση “The Ranch”, στο Σοφικό Κορινθίας.

Τον συντονισμό του προγράμματος έχει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων κ. Μαρία Ζέρβα, με σημείο συγκέντρωσης και παραλαβής των παιδιών από διάφορες περιοχές της Αττικής, στο Ίλιον και στον Ασπρόπυργο.

 Η κ. Ζέρβα με αφορμή την πραγματοποίηση της δράσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια να αρθούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί επισημαίνοντας ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. Συμβάλλουμε στην καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών Ελλήνων πολιτών  με Τσιγγάνικη καταγωγή με όρους ενδυνάμωσης, προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικής ένταξης »

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις στηρίζει όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στόχος μας είναι να συμβάλλουμε έμπρακτα στην άρση των στερεοτύπων, στη διαμόρφωση θετικών προτύπων και στην ενδυνάμωση των παιδιών με Τσιγγάνικη καταγωγή μέσα από τη διαδικασία του βιωματικού παιχνιδιού, της ομαδικής άθλησης, της ψυχαγωγικής δραστηριότητας και εν γένει της συγκατοίκησης, της συμμετοχής και της αυτό-οργάνωσης. Προτεραιότητά μας βέβαια η προστασία της δημόσιας υγείας και η προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών και σ΄ αυτό το πλαίσιο η Εντεταλμένη κ. Μαρία Ζέρβα προέβη κατά την διάρκεια των αιτήσεων στην συμπλήρωση  εξειδικευμένου εντύπου για το ιατρικό ιστορικό του κάθε παιδιού.»

Σημειώνεται ότι κατά τη παραλαβή των παιδιών παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι: ο κ. Αριστείδης Τσιμόγιαννης, ο κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο κ. Φερεντίνος Γεώργιος, ο κ. Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, η κ.  Ζαχαρούλα Λυκούδη – Κυριακοπούλου, ενώ η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Κέντρα Παραρτημάτων Ρομά των Δήμων Ιλίου, Φυλής και με τους διαμεσολαβητές κ. Χριστίνα Λαζαρίδου, κ. Ιωάννη Αναστασόπουλο, κ. Αργύριο Θεοδωρόπουλο, κ. Παναγιώτα Τζαμαλή, κ. Ζωή Καλαμιώτη υπό τον συντονισμό και την επιμέλεια της κ. Ζέρβα. 

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο