ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα προβλήματα της Κακοκαιρίας – Κλειστοί δρόμοι και δεμένα πλοία

Τα προβλήματα της Κακοκαιρίας – Κλειστοί δρόμοι και δεμένα πλοία

Προβλήματα προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Σιθωνία της Χαλκιδικής ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις βράχων. Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία ενώ από το απόγευμα της Τρίτης χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής.

Την ίδια ώρα λόγω των θυελλωδών ανέμων δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια.

Δείτε live την εξέλιξη του χιονιά ΕΔΩ

Στην Αττική έκλεισε ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω με απόφαση της Τροχαίας. Απαγορεύτηκε η διέλευση όλων των οχημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο θα παραμείνουν όλη τη νύχτα και το πρωί της Τετάρτης περιπολικά, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εκχιονιστικά και αλατιέρες περνούν συνεχώς και καθαρίζουν τους δρόμους.

Προβλήματα στη Χαλκιδική – Στα «λευκά» η Δυτική Μακεδονία

Στη Σιθωνία της Χαλκιδικής ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις βράχων.

Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου, στο 1ο χλμ, καθώς υπήρξε υπερχείλιση ρέματος.

Ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του στις περιοχές έξω από τη Θεσσαλονίκη. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία εξαιτίας της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε πολλές περιοχές της. Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ορισμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ σε άλλες το κουδούνι θα χτυπήσει με μια ώρα καθυστέρηση.

Στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις 9.15

Στην Εύβοια αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες χιονιού και χιονόνερου πάνω από τα 600-700 μέτρα τη νύχτα, κατάσταση που θα διατηρηθεί έως τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας και των υψηλών μποφόρ στα πελάγη σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Μέχρι νεοτέρας, θα ισχύει απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Φλώρινας

Τσουχτερό κρύο και την Τετάρτη – Νέα ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις στο Αιγαίο και το επόμενο 24ωρο, τα όποια φαινόμενα όμως θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα σε σχέση με την Τρίτη.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να κρυώσει ξανά μετά από ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής, πρόσκαιρα όμως, καθώς από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν σύννεφα από την ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες και νοτιότερα, μέχρι τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, τα οποία δεν αποκλείεται να δώσουν μπόρες. Στην βορειοανατολική Αττική και στην Εύβοια δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.

Μετά το μεσημέρι τα όποια φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια τοπικά και στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου. Τα 4 με 5 μποφόρ θα φτάσουν στο Ιόνιο.

Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Μέσα στην ημέρα οι τιμές της θερμοκρασίας θα παραμείνουν μονοψήφιες σχεδόν παντού, εκτός από περιοχές στα δυτικά και στις Κυκλάδες και νοτιότερα.

Χιόνια στην Αττική

Στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα. Τις πρωινές ώρες οι πιθανότητες να ψιχαλίσει και να βρέξει είναι μεγαλύτερες στα ορεινά και βόρεια, ενώ προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα παραμείνει μόνο συννεφιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα είναι αρκετά κρύοι στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει κάποιες συννεφιές τις πρωινές ώρες, μέσα στην ημέρα όμως ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι και εδώ βόρειοι, πιο ενισχυμένοι στα ανοιχτά της Χαλκιδικής στα 5 με 6 -τοπικά και 7- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 0 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο