ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύριζα ΝΦ-ΝΧ: Νέο “χτύπημα” στους καρκινοπαθείς

Σύριζα ΝΦ-ΝΧ: Νέο “χτύπημα” στους καρκινοπαθείς

Νέα Θύματα της εποχής των μνημονίων και της κυβερνητικής αναλγησίας βρίσκονται σήμερα οι καρκινοπαθείς και οι ασθενείς με ειδικά νοσήματα. Με απόφαση της κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας, καταργείται άμεσα χωρίς σχετική διάδοχη κατάσταση και χωρίς επίσημη ανακοίνωση  η δομή εξυπηρέτησης του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία.

Το φαρμακείο εξυπηρετούσε χιλιάδες ασθενείς της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστείων, μεταξύ των οποίων και της Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, με νεοπλασίες, αυτοάνοσα  νοσήματα, ειδικές παθήσεις κλπ. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα υποβάλλονται εφεξής στη βάσανο της μετακίνησης προς την δομή της Αγ. Παρασκευής, της Λ. Αλεξάνδρας και του Καματερού.

Μπροστά στη νέα αυτή αλγεινή απόφαση της κυβέρνησης, που υποβάλλει την ευαίσθητη αυτή κατηγορία των ασθενών σε επιπλέον προβλήματα, δηλώνουμε την αντίθεσή μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σταθερά υπέρ της αναβάθμισης του τομέα της Υγείας και της εγγύτητας των ασθενών σε δομές υγείας, θα αναλάβει δράση για την επαναλειτουργία της δομής με διαδημοτική συνεργασία των οργανώσεων μελών μας.

Νέα Φιλαδέλφεια 16/1/24

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ

ΟΜ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Ν ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο