ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ “Κοινωνίας Βήμα” για το κλείσιμο φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ “Κοινωνίας Βήμα” για το κλείσιμο φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

Μόνο ως κοινωνική αναλγησία και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής μπορεί να χαρακτηριστεί η αιφνίδια απόφαση για το κλείσιμο του ειδικού φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Νέα Ιωνία το οποίο εξυπηρετούσε εκατοντάδες συμπολίτες μας με ειδικές παθήσεις, νεοπλασίες, αυτοάνοσα νοσήματα κλπ. Η ευαίσθητη αυτή κατηγορία των ασθενών συμπολιτών μας πληροφορήθηκε προφορικά από τους υπαλλήλους του φαρμακείου ότι εφεξής θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στην Αγία Παρασκευή, στην Λ. Αλεξάνδρας και το Καματερό.

Οι ασθενείς και ωφελούμενοι του συγκεκριμένου ειδικού φαρμακείου από την Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Γαλάτσι θα υποβάλλονται οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους σε μια επιπλέον ταλαιπωρία αντί της αυτονόητης υποχρέωσης της πολιτείας να αποσβέσει τα πρακτικά προβλήματα των σοβαρών αυτών ασθενειών.

Στη νέα προσπάθεια της ηγεσίας του Υπ. Υγείας να συρρικνώσει κοινωνικές δομές που εξυπηρετούσαν με εγγύτητα την ευάλωτη αυτή κατηγορία πολιτών, εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε ως ”ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ΄΄ την Νέα Δημοτική αρχή της πόλης να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη μας ειδική δομή εξυπηρέτησης. Σε μια τέτοια προσπάθεια, δηλώνουμε αρωγοί και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να αποφασίσει σχετικά ώστε να συνδράμει στην λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο