ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη στο “Filadelfeia News Magazine” έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας

Συνέντευξη στο “Filadelfeia News Magazine” έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας

Κύριε Λέκκα μετά από 3 χρόνια ως Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής μπορείτε να μας αναφέρετε επιγραμματικά το έργο το οποίο επιτελέσατε ως μέλος της Δημοτικής Αρχής στον τομέα σας.

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Βούρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όλο αυτό το διάστημα αναθέτοντας μου τον τομέα των αναπτυξιακών προγραμμάτων και της αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων για την πόλη μας.

Πολύ επιγραμματικά να σας αναφέρω πως μέσα σε 3 χρόνια και μέσα από την εξαίρετη συνεργασία μας με όλους τους συναδέλφους της Δημοτικής Αρχής καθώς και τα στελέχη του Δήμου μας πετύχαμε πρωτοφανή για τα δεδομένα του Δήμου μας αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα υποβάλλαμε 25 προτάσεις χρηματοδότησης σε διάφορους φορείς (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο κλπ) με εγκεκριμένους πόρους επίσης ρεκόρ που αγγίζουν τα 20εκ€!!

Τον τελευταίο χρόνο εκτός από την Αντιδημαρχία της Αναπτυξιακής Πολιτικής έχετε αναλάβει και την Παιδεία και την Προσχολική Αγωγή μπορείτε να μας αναφέρετε τις ενέργειες που έγιναν στον τομέα ευθύνης σας?

Ο Δήμαρχος με τίμησε αναθέτοντας μου και τον κρίσιμο αυτό για την πόλη μας τομέα.

 Εκτός των σημαντικών ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά για τα σχολεία μας τα οποία αντιμετωπίστηκαν σε ένα μεγάλο βαθμό με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία τους, ολοκληρώσαμε μια μεγάλη τομή στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής.

 Συγκεκριμένα για πρώτη φορά όλη η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων έγινε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να μην ταλαιπωρηθούν καθόλου οι ενδιαφερόμενοι γονείς με χρονοβόρες διαδικασίες συγκέντρωσης των απαραίτητων εγγράφων και φυσικής τους παρουσίας στα Δημοτικά κτίρια. Παράλληλα οι εργαζόμενοι μας έκαναν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα την δουλειά τους.

Θα θέλατε να στείλτε κάποιο μήνυμα προς τους αναγνώστες μας και τους Δημότες ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου?

Θα ήθελα να ζητήσω από τους συμπολίτες μας, να μας εμπιστευθούν για τα επόμενα 5 χρόνια γιατί αποδείξαμε πως έχουμε την γνώση , την εμπειρία και κυρίως την αποτελεσματικότητα να πορευθούμε με όραμα για το αύριο της πόλης και με αποφασιστικότητα να υλοποιήσουμε και να απορροφήσουμε με ταχύτητα όλα τα κονδύλια που έχουμε εξασφαλίσει για την πόλη μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα αποτελέσει μεγάλη τιμή και ευθύνη να μου δώσουν τη δύναμη οι συμπολίτες μας να τους εκπροσωπήσω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να εργαστώ για να γίνει η πόλη μας πρότυπο!!

Για τον λόγο αυτό ανάμεσα σε 73 εκλεκτούς συνυποψηφίους που συμπορευόμαστε με τον Γιάννη Βούρο ζητώ από τους συνδημότες μας να με εμπιστευθούν με τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο