ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύγχρονη Πόλη: Ανοικτό κάλεσμα Βοήθειας των πλημμυρισμένων περιοχών

Σύγχρονη Πόλη: Ανοικτό κάλεσμα Βοήθειας των πλημμυρισμένων περιοχών

Ανοικτό κάλεσμα 

29 Σεπτεμβρίου 2023  

Με αφορμή τη 2η αποστολή που κάνουμε αυτή την Κυριακή στις 1/10/2023 θα θέλαμε την βοήθεια σας ως Μέσο Επικοινωνίας με στόχο την αφύπνιση της εν συνείδησης των συμπολιτών μας.  

Σκοπός μας είναι να εντείνουμε τη προσπάθεια για βοήθεια σε όλους αυτούς που έχουν πληγεί. Γιατί εάν όχι εμείς τότε ποιοι και εάν όχι τώρα τότε πότε… Η βοήθεια σας με την δημοσιότητα πολύτιμη.   

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 6.00 το πρωί θα είμαστε τον κόμβο του Σκλαβενίτη (πρώην Renault στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας). Υπεύθυνος επικοινωνίας Δέλλιος Φίλιππος 6992116180 

Ότι έχουμε είμαστε εμείς…. Εθελοντική Βοήθεια Παλαμάς Καρδίτσα 

Η βοήθεια προς τον Παλαμά και τα χωριά του δεν σταματά. Γινόμαστε ένα μεγάλο κομβόι βοήθειας και την Κυριακή 1/10/2023 με δικά μας μέσα μεταβαίνουμε στην περιοχή και προσφέρουμε εθελοντική βοήθεια . Για την βοήθεια αυτή έχει προηγηθεί συνεννόηση με φορείς και τον Δήμο Παλαμά. 

Την ώρα που τα φώτα θα σβήνουν οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων θα παραμένουν στο μέγιστο. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα τους με πράξεις και έργο και όχι με “μακάρι”, “ελπίζω” και ευχολόγια. 

Τι θα κάνουμε: Μαζευόμαστε 06.00 το πρωί με αυστηρή αναχώρηση 6.30 στον Σκλαβενίτη στην παλιά Renault στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Με ότι μέσο έχουμε Αυτοκίνητο – Μηχανή στήνουμε ένα μεγάλο κομβόι εθελοντών. (Να μου στείλετε με μήνυμα τον αριθμό του οχήματος για να το εξαιρέσουμε από τα διόδια της Νέας Οδού.)  

Μεταβαίνουμε όλοι μαζί επάνω στον Δήμο Παλαμά με σκοπό την χειρωνακτική έμπρακτη βοήθεια. Χωριζόμαστε σε ομάδες των 5-6 ατόμων με σκοπό την βοήθεια και την καταγραφή ονομαστικών αναγκών ανά περίπτωση. 

Τί χρειαζόμαστε: το νούμερο ένα: την διάθεση μας και μετά σκούπες , φαράσια , φτυάρια, καθαριστικά. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας (για προσωπική χρήση) γάντια και μάσκες. Επίσης φαγητό και νερό μαζί μας απαραίτητο. 

Από την εκδήλωση θα γίνει μια λίστα με τα ονόματα των εθελοντών και εάν υπάρχουν εθελοντές με τεχνικές γνώσεις (υδραυλικοί, βαφείς, χτίστες, ηλεκτρολόγοι κλπ) καλό θα ήταν να βάλουν σχόλιο με την ειδικότητα τους. 

Γυρνάμε την ίδια μέρα (17.00 αναχώρηση) όμως η δράση δεν σταματάει εδώ. Μόλις έχει ξεκινήσει. Μια φορά τον μήνα (εάν χρειαστεί και περισσότερο) θα είμαστε εκεί όσοι μπορούν για να βοηθήσουμε να ξανά χτίσουν την ζωή τους. Είμαστε όλοι μαζί σ αυτό, δίπλα τους… 

“Τo ψωμί σώθηκε, τὰ βόλια σώθηκαν, 
γεμίζουν τώρα τὰ κανόνια τους μόνο μὲ τὴν καρδιά τους.” 

Ρωμιοσύνη – Γιάννης Ρίτσος

Μετάβαση στο περιεχόμενο