ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θριαμβευτική επάνοδος του ΣΟΝΦ στον Προκριματικό Όμιλο της Α’ Εθνικής

Θριαμβευτική επάνοδος του ΣΟΝΦ στον Προκριματικό Όμιλο της Α’ Εθνικής

Με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, κερδίζοντας την πολυπόθητη άνοδο στον Προκριματικό Όμιλο της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, την “Σκακιστική Α2”. Μάλιστα, μέχρι το “στραβοπάτημα” του 8ου γύρου, ο ΣΟΝΦ παρέμενε αήττητος – και σταθερά πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα!

Η άνοδος του ΣΟΝΦ ήταν πειστική και δίκαιη, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχασε την άνοδο στην ισοβαθμία!

Στυλοβάτες της ανόδου οι γυναικείες σκακιέρες, οι οποίες χάρισαν στην ομάδα συνολικά 21,5 βαθμούς σε 27 παρτίδες!

Η 20χρονη Κωνσταντίνα Ντάλα και η 16χρονη Μαρία Δάλλα αναδείχθηκαν τοπ σκόρερ, με την Κωνσταντίνα να παραμένει αήττητη σε 8 παρτίδες (5 νίκες, 3 ισοπαλίες) και τη Μαρία να σημειώνει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Αήττητη παρέμεινε και η 14χρονη Μυρτώ Σερετάκη με 3 νίκες σε ισάριθμες παρτίδες που κλήθηκε να παίξει στην απαιτητική σκακιέρα της νεάνιδας κάτω των 16. Πολύ καλή και η απόδοση της Ελένης Μπαλάσκα, η οποία παρά την κόπωση που έδειξε στους δύο τελευταίους γύρους, επιβεβαίωσε την σταθερά ανοδική της πορεία.

Καθοριστικές ήταν επίσης οι πολύ καλές εμφανίσεις του Φρίξου Κωστέα και του Αναστάση Μωυσίδη στις νεανικές σκακιέρες, παίζοντας μαχητικές παρτίδες εναντίον δυνατών αντιπάλων. Στην σκακιέρα των παμπαίδων  πολλές υποσχέσεις άφησε ο Χάρης Χιονίδης με  2,5 βαθμούς σε 5 αγώνες, ενώ ο  Παναγιώτης Γιαννόπουλος στους 3 αγώνες που κατάφερε να αγωνιστεί σημείωσε 2,5 πόντους !

Οι  16 σκακιστές που στελέχωσαν τις συνθέσεις του ΣΟΝΦ στο ομαδικό πρωτάθλημα Β Εθνικής και έκαναν το όνειρο της επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία πραγματικότητα ήταν οι Καλογριδάκης Θοδωρής, Καλογριδάκης Γιώργος, Μπαλάσκας Νικος, Σερετάκης Νίκος, Δεληγιάννης Νικόλας, Χριστίδης Σάββας, Βαζελάκης Δημήτρης, Μπαλάσκα Ελένη, Ντάλα Κωνσταντίνα, Σερετάκη Μυρτώ, Δάλλα Μαρία, Κλειδαράς Αναστάσιος, Μωυσίδης Αναστάσης, Κωστέας Φρίξος, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Χιονίδης  Χάρης και Σερετάκης Γιώργος.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Β’ Εθνικής: https://chess-results.com/tnr719499.aspx?lan=1&art=46

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 – τηλ  2117056447  –  www.sonf.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο