ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα είναι πόλεις που τις ζεις με μεγάλη ευχαρίστηση, 12 μήνες το χρόνο. Ακόμα και το καλοκαίρι, μέρες που η θάλασσα και η ξεκούραση «εκτός των τειχών» είναι απαραίτητες, η ζωή στην πόλη μας παραμένει ελκυστική.

Ο Δήμος φρόντισε να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, για όλες τις ηλικίες, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την δημιουργία της πόλης μας. Για τα παιδιά, διοργανώνονται παραστάσεις του Καραγκιόζη στις γραφικές γειτονιές μας με θεματολογία, η οποία αντλείται και από την τοπική ιστορία. Για τους μεγάλους, προβάλλονται στο CINE ALSOS τις Τετάρτες κινηματογραφικές ταινίες αφιερωμένες στις μνήμες του μικρασιατικού Ελληνισμού. Παράλληλα τον Αύγουστο καθιερώνεται ο θεσμός «Σινεμά στις πλατείες», όπου η μεγάλη οθόνη μεταφέρεται για φέτος σε τρείς πλατείες της πόλης μας με δύο παιδικές ταινίες και μία ταινία μυθοπλασίας.

Εγκαινιάζουμε από φέτος μια συνεργασία για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι: Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, συνεργάζεται με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και διοργανώνει για πρώτη φορά την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας», με έμφαση στα μικρά παιδιά, προκειμένου να αγαπήσουν από αυτή την παιδική ηλικία τους, το βιβλίο. Ο τίτλος της φετινής εκστρατείας είναι «από τη γη ως τον ουρανό, μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω». Τρεις λέξεις απόλυτα συνδεδεμένες με το βιβλίο και την καλλιέργεια των παιδιών.

Αυτό το καλοκαίρι, όλοι όσοι μείνουν στην πόλη, θα απολαύσουν εκδηλώσεις για κάθε ηλικία, σε κάθε πλατεία και γειτονιά της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, που είναι μαγικές κάθε εποχή του χρόνου.

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους!

Γιάννης Τομπούλογλου

Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο