ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ηράκλεια 2023: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χορευτικό Ειρήνη και βραδιά για τα παιδιά στο πρόγραμμα 15-18 Σεπτεμβρίου

Ηράκλεια 2023: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χορευτικό Ειρήνη και βραδιά για τα παιδιά στο πρόγραμμα 15-18 Σεπτεμβρίου

Τα Ηράκλεια 2023, το μεγάλο, ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνεχίζεται αυτό το τετραήμερο 15 έως και 18 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις εντός του Κτήματος Φιξ, του πάρκου της πόλης που από φέτος πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου και των δημοτών. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ στον χώρο υπάρχουν παιχνίδια για τα παιδιά.

Παρασκευή 15/9 στις 20.00 η μουσικοχορευτική παράσταση «Φιντάνι – Φιντανάκι» από τον Χορευτικό Όμιλο Ειρήνη, τον θρυλικό όμιλο της πόλης του Ηρακλείου. Χοροί και τραγούδια από την παράδοση αναβιώνουν στη νέα παράσταση του «Ειρήνη», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και την χοροδιδασκαλία της Κατερίνας Βογιατζιδάκη.

Σάββατο 16/9 στις 20.00 συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει δικές τις επιτυχίες αλλά και μεγάλα τραγούδια του λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού.

Κυριακή 17/9 πρόγραμμα για τα παιδιά. Από τις 17.30 έως τις 21.00 τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μαζί με το Εργαστήρι Ζωγραφικής «ΖωγραφίΖΩ» σε μια σειρά από εικαστικές δραστηριότητες για όλους τους μικρούς επισκέπτες. Στις 21.00 «ο Καραγκιόζης στην Κιβωτό του Νώε», μια διαδραστική παράσταση που παντρεύει το θέατρο σκιών με το ζωντανό θέατρο. Στο ρόλο του Νώε ο Θανάσης Βισκαδουράκης. Στις φιγούρες πίσω από τον μπερντέ ο Κώστας Σπυρόπουλος. Στις εκδηλώσεις της Κυριακής συμμετέχει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Δευτέρα 28/9 στις 20.00 βραδιά χορού με την παράσταση Latin Passion σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Ζευγάρια πρωταθλητών από τον χώρο του λάτιν χορού παρουσιάζουν τις καλύτερες χορογραφίες τους.

Οι εκδηλώσεις του προηγούμενου τριημέρου που αναβλήθηκαν λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Στις 23/9 η συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο, στις 24/9 ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με την Πίτσα Παπαδοπούλου και στις 30/9 η Ζωή Τηγανούρια και η Μπέσσυ Αργυράκη (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση).

Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής Όλοι Μαζί Μπορούμε για τα παιδιά της Θεσσαλίας – Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους πλημμυροπαθείς

Νίκος Μπάμπαλος: «Να μην χάσουν την ελπίδα τα παιδιά»

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν σταματά να βοηθά τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Μετά τις δράσεις συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης αρχικά, μετέπειτα κλινοσκεπασμάτων, σε επόμενο βήμα συμμετέχει στη δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε και, μαζί με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής, συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel. Η κεντρική δράση συλλογής σχολικών ειδών θα γίνει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο της πόλης (Στ. Καραγιώργη & Μ. Αντύπα) από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους. Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Ήδη τα σχολεία του Ηρακλείου έχουν ειδοποιηθεί και συγκεντρώνουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εντός των σχολικών μονάδων, τις οποίες θα παραλάβει ο Δήμος για να τα προσθέσει στην αποστολή της πόλης.

«Από την πρώτη στιγμή αυτών των δράσεων λέω ότι μπορεί οι συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία να έχασαν τα υπάρχοντά τους, όμως εμείς οι υπόλοιποι δεν πρέπει να τους αφήσουμε να χάσουν την ελπίδα. Και εάν είναι κάποιος που απαγορεύεται να μείνει χωρίς ελπίδα, αυτά είναι τα παιδιά. Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι μπορούμε για να βρουν ξανά το χαμόγελο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο