ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γιάννης Βούρος: Ενισχύουμε την υπηρεσία καθαριότητας με νέα οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό!

Γιάννης Βούρος: Ενισχύουμε την υπηρεσία καθαριότητας με νέα οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό!

Με τέσσερα (4) νέα υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα ενισχύεται από σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2023 η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μέσω πόρων που εξασφάλισε η δημοτική αρχή από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ., ενώ το τελευταίο διάστημα παρελήφθησαν επίσης, δύο νέα (2) απορριμματοφόρα, ένα (1) καδο – πλυντήριο, ένα (1) κινητό πράσινο σημείο, δύο (2) πράσινοι οικίσκοι, (7) νησίδες ανακύκλωσης καθώς και κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού!

Συνολικά κατά την τρέχουσα δημοτική θητεία έχουν παραληφθεί πέραν του λοιπού εξοπλισμού (καφέ, πράσινοι μπλε κάδοι κλπτέσσερα (4) νέα απορριμματοφόρα, τόσο μέσω προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαλογής στην πηγή (βιοαπόβλητα / κομποστοποίηση), όσο και μέσω του ΠΔΕ.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Βασική μας προγραμματική δέσμευση ήταν η ενίσχυση και η αναβάθμιση των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια εντατικά, με σχέδιο και μεθοδικότητα και καταφέραμε κατά την διάρκεια της θητείας μας να κάνουμε πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας. Στην υπηρεσία καθαριότητας προστέθηκαν, όπως όλοι πλέον μπορούν να διαπιστώσουν, πολύτιμα και σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν τόσο στο κομμάτι της εξοικονόμησης πόρων, όσο και στην προσπάθεια για μία πόλη περιποιημένη, καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον. Δεν μπορώ επίσης να μην επαναλάβω πως αυτά τα τέσσερα χρόνια, με την ενεργειακή κρίση και την αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος που όλοι βιώνετε στα σπίτια και στα νοικοκυριά σας, τα έξοδα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού εκτοξεύτηκαν.  Από την μία πλευρά όμως με το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά τύπου led σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία της πόλης, και από την άλλη με την ενίσχυση της υπηρεσίας με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, με νέα απορριμματοφόρα, αλλά και με την προμήθεια 1000 περίπου κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (πράσινων, μπλε, καφέ, κίτρινων), κάναμε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητας στο Δήμο μας. Όλα αυτά χωρίς να λησμονούμε πως διοικούμε με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη όσον αφορά τις οικίες, σε όλη την Αττική (0,90€/τμ). Η προσπάθεια φυσικά σε αυτό τον τομέα είναι άκρως απαιτητική και καθημερινή, και δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Κλείνοντας, αφού ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους Αντιδημάρχους, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία μας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, να αναφέρω πως με την δουλειά που έχουμε κάνει και μέσω των ίδιων προγραμμάτων και των ίδιων υπογεγραμμένων συμβάσεων, τους προσεχείς μήνες και εντός του 2024 πρόκειται να παραληφθούν ακόμη έξι (6) υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα».

Στην διαδικασία παράδοσης των νέων οχημάτων παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χρήστος Κοπελούσος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης Ηλίας Τάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Σαραντόπουλος, καθώς καιστελέχη και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο