ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριήμερο πένθος σε ΕΛ.ΑΣ. και Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος σε ΕΛ.ΑΣ. και Ένοπλες Δυνάμεις για τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη και τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Η ΕΛ.ΑΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν με τριήμερο πένθος τους νεκρούς τους, τον 31χρονο αστυνομικό θύμα των επεισοδίων του Ρέντη και τον 40χρονο επισμηναγό που έπεσαν στο καθήκον.

Δύο απώλειες μέσα σε λίγες ώρες συντάραξαν χθες τις Ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα Ασφαλείας προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο. Του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στην Καλαμάτα και του αστυνομικού των ΜΑΤ, που είχε τραυματιστεί βαριά στα επεισόδια του Ρέντη από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T2-Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας βρήκε τραγικό θάνατο όταν κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης (27/12) στην περιοχή της Καλαμάτας.

Ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, στον αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, έχασε την μάχη με τον θάνατο, μετά από 20 ημέρες στο νοσοκομείο.

Πως έγινε η τραγωδία στην Καλαμάτα
Χθες Τετάρτη )27/12) στις 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Συνέπεια ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, και κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Τραγική ειρωνεία, ότι στον χώρο του αεροδρομίου βρισκόταν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του πιλότου που παρακολουθούσαν την πτήση που έμελλε να είναι η τελευταία του με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, προτού μεταβεί σε αεροσκάφος διαφορετικού τύπου.

Δυστυχώς ο πιλότος δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το διθέσιο αεροσκάφος.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις έως και την Παρασκευή (29/12).

Την Παρασκευή η κηδεία του επισμηναγού
Την Παρασκευή (29/12) στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, το τελευταίο αντίο στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα.

Η κηδεία του επισμηναγού, που έχασε τη ζωή του μετά τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-2E Buckeye στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια.

Επεισόδια στου Ρέντη: Δεν τα κατάφερε ο 31χρονος αστυνομικός
Ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή πάνω από 20 ημέρες. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς είχε τραυματιστεί στη μηριαία αρτηρία, είχε χάσει πολύ αίμα, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και φαινόταν να μην ανταποκρίνεται εγκεφαλικά.

Οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Δυστυχώς απεβίωσε χθες Τετάρτη.

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη.

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα
Ένας 18χρονος έχει προφυλακιστεί για το αιματηρό συμβάν, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Να σημειωθεί πως ο 18χρονος είχε ζητήσει υπαγωγή σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων. Το αίτημά που απορρίφθηκε από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Στη συνέχεια ο νεαρός φέρεται να ζήτησε ξανά να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος που είναι ακόμα ανοικτό και έχει να κάνει με την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο