ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: σε 14χρονη από ανηλίκους έξω από σχολείο

Γαλλία: σε 14χρονη από ανηλίκους έξω από σχολείο

Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε επείγουσα έρευνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο έπεσε σε κώμα, αφού ξυλοκοπήθηκε έξω από το σχολείο του από τρεις εφήβους στη νότια Γαλλία.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με το θύμα στα προάστια της νότιας πόλης Μονπελιέσυνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα δολοφονίας ανηλίκου.

Το θύμα, που ονομάστηκε Σαμάρα, είχε συνέλθει από το κώμα αλλά «τραυματίστηκε σοβαρά» στην επίθεση το απόγευμα της Τρίτης (2/4) έξω από το κολέγιο Arthur Rimbaud, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Μία μέρα αργότερα συνελήφθη μία συνομήλική της, η οποία παραδέχεται ότι χτύπησε το θύμα. Οι άλλοι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 14 και 15 ετών.

Η υπουργός Παιδείας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας σημειώνοντας πως «θα έχει ως στόχο τόσο την εξακρίβωση της πραγματικότητας των γεγονότων όσο και τη διαπίστωση των ευθυνών».

Δεχόταν bullying χρόνια

Η μητέρα ανήλικης δήλωσε, σε συνεντεύξεις της στα Μέσα Ενημέρωσης, ότι η κόρη της είχε υποστεί bullying από μία συμμαθήτριά της επί 2,5 χρόνια. Σημείωσε, δε, πως μπορεί να δεχόταν επιθέσεις καθώς τα ρούχα της και η εμφάνισή της δεν θεωρούνταν αρκετά ισλαμικά. 

«Στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους αυτό το παιδί επιτίθεται συνεχώς στη Σαμάρα, αλλά κάτι υπάρχει. Νομίζω ότι είναι (…) το γεγονός ότι (…) είναι ίσως λίγο πιο απελευθερωμένη από κάποιους μαθητές» είπε η μητέρα. 

Τον Ιούνιο του 2023, η εν λόγω ανήλικη είχε αποβληθεί από το σχολείο καθώς είχε αναρτήσει μία φωτογραφία της Σαμάρα στα social media, καλώντας σε βιασμό της.

Ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς το κορίτσι, αλλά ζήτησε προσοχή στις εικασίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε επίθεση.

«Σε αυτό το στάδιο θα ήμουν επιφυλακτικός στο να κατηγοριοποιήσω τα πράγματα και θέλω η πλήρης αλήθεια να διαπιστωθεί με ηρεμία και τα συμπεράσματα να εξαχθούν τότε» είπε.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο