ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο – Είχε προηγηθεί σφοδρότατος βομβαρδισμός θέσεων της Χαμάς στον Θύλακα – Τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων

Το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο – Είχε προηγηθεί σφοδρότατος βομβαρδισμός θέσεων της Χαμάς στον Θύλακα – Τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους, με Παλαιστινίους να αναφέρουν ότι οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, επιχειρούν εντός του θύλακα. Υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγές πυρών μεταξύ στρατιωτών και ενόπλων.

Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Μάλιστα, κάτοικοι της Γάζας ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέρχονται στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ενώ για εισβολή ισραηλινών τανκς στη Γάζα κάνει λόγο και η Jerusalem Post.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώνονται ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με σφοδρούς βομβαρδισμούς.

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας»

«Η Χαμάς «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε ένας σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μαρκ Ρεγκέβ.

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας», προσέθεσε. Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Ρεγκέβ είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη και η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.

«Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», κατέληξε.

Σφοδρότατοι βομβαρδισμοί προηγήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Παρασκευής, σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας έχει πραγματοποιήσει μαζικές επιδρομές τις τελευταίες ώρες στη Γάζα, καθώς επίκειται «επέκταση της χερσαίας επιχείρησης απόψε».

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου έχει καταφύγει πλήθος πιστών, όπως μεταδίδει η RAI, οι οποίοι ενημέρωσαν πως προσπαθούν να προστατευτούν από τις βόμβες και τα πυρά.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

https://x.com/Timesofgaza/status/1717942040921584127?s=20

https://x.com/Timesofgaza/status/1717940466702823726?s=20

https://x.com/Timesofgaza/status/1717940097503408268?s=20

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια, αφού ανακοίνωσε την επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ.

Αναφορές για πυρά από ισραηλινό τανκ κατά της Γάζας

Κι ενώ εντείνονται οι αναφορές ότι βρισκόμαστε προ των πυλών της χερσαίας επιχείρησης, η σελίδα Faytuks News δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο δείχνει, σύμφωνα με τη σελίδα, ισραηλινό τανκ να πυροβολεί προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Απάντησε με καταιγισμό ρουκετών η Χαμάς

Από την πλευρά του, το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης δήλωσε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

«Εάν ο Νετανιάχου, αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο