ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3 στο Δημοτικό Συμβούλιο: τα σχολεία μας δεν είναι parking!

Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3 στο Δημοτικό Συμβούλιο: τα σχολεία μας δεν είναι parking!

Η Δημοτική Αρχή, παρά την καθολική αντίδραση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρακάμπτοντας ακόμα και την προβλεπόμενη διαδικασία, φέρνει  στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση των προαύλιων χώρων του συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου-2ου Δημοτικού -1ου Νηπιαγωγείου Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και των ΕΠΑΛ για να χρησιμοποιηθούν ως parking την 29/5/2024, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του conference league.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας , οι Σύλλογοι Γονέων του 2ου Δημοτικού, του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου, οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Νηπιαγωγείου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, η Γ’ ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ο Αριστοτέλης  έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους. 

Τα σχολεία των παιδιών μας είναι για τους γονείς χώροι ιεροί. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ούτε ως αλάνες πάρκινγκ, ούτε ως αποθήκες αδρανών υλικών (όπως έγινε απόπειρα με το 1ο ΕΠΑΛ) ούτε ως αποθετήριο κτηνοτροφών (όπως συνέβη με την αίθουσα «Ιωάννης Κακριδής» του παλιού 3ου Γενικού Λυκείου).

Απαιτούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία  για τα παιδιά μας. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα και όχι η υπονόμευση του σχολικού χαρακτήρα των χώρων. Απαιτούμε να αναγερθεί επιτέλους η νέα πτέρυγα και να απομακρυνθούν τα κοντέινερ της ντροπής από το 1ο Λύκειο, να επιδιορθωθούν επιτέλους τα επικίνδυνα προαύλια

Θέλουμε σχολεία ανοικτά για τα παιδιά μας όχι για αυτοκίνητα . Με χώρους κατάλληλους και προσωπικό  για δωρεάν προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού για τα παιδιά της γειτονιάς.

Η  Ενωση Γονέων και οι Σύλλογοι των σχολείων καλούν  σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την Τετάρτη 27 Μάρτη και ώρα 19:00 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας ”Μίλτος Κουντουράς” (Θεσσαλονίκης & Λαχανά, Νέα Φιλαδέλφεια), ενάντια στα σχέδια μετατροπής του σχολείου μας σε πάρκινγκ, για να μην επιτρέψουμε τον ευτελισμό και  την περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων μας! 

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και τους φορείς της πόλης να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα απαράδεκτα αυτά σχέδια. Να εκδηλώσουν την την αλληλεγγύη και την στήριξη τους με τους γονείς, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο 

Μετάβαση στο περιεχόμενο