ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύριζα ΝΦ-ΝΧ: Τα σχολεία μας και οι προαύλιοι χώροι τους, ανήκουν μόνο στους μαθητές

Σύριζα ΝΦ-ΝΧ: Τα σχολεία μας και οι προαύλιοι χώροι τους, ανήκουν μόνο στους μαθητές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δηλώνουμε τη στήριξη  και την συμπαράσταση μας, στο κάλεσμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Γυμνασίου, του 1ου Λυκείου, και του 2ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας. 

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και χωρίς αστερίσκους στην πρόθεση της Διοίκησης για την παραχώρηση προαύλιων χώρων των σχολείων της πόλης μας. Τα σχολεία μας και οι προαύλιοι χώροι τους, ανήκουν μόνο στους μαθητές. 

Κανένας Δήμαρχος και καμία Διοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρεί σε Τρίτους Εξωσχολικούς, τους χώρους των σχολείων, και ειδικά για χρήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την μαθητική κοινότητα.

Υποχρέωση του Δημάρχου και της Διοίκησης είναι να συντηρούν τους χώρους αυτούς ώστε να  παρέχουν στους μαθητές βελτιωμένη καθημερινότητα. Εδώ και τρεις μήνες παρακολουθούμε την Διοίκηση να εναρμονίζεται με την κυβέρνηση της ΝΔ στην ουσία της πολιτικής της.

Σε κάθε κοινωνική τοπική εκδήλωση που διοργανώνει η Διοίκηση παρατηρούμε και την προσπάθεια της να προβάλει διάφορους πολιτευτές της ΝΔ. Επίθεση στα εισοδήματα των πολιτών με τις υπέρογκες αυξήσεις σε όλα τα ανταποδοτικά τέλη. Και τώρα με την παραχώρηση δημοσίων σχολικών χώρων προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων την ίδια στιγμή που είδαμε στον προϋπολογισμό του 2024 την μείωση των δαπανών που αφορούν τα σχολεία.

Νέα Φιλαδέλφεια 26/3/2024

Το Συντονιστικό της

Ο. Μ ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ  Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο