ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Φιλαδελφιώτης Αλέξανδρος Μαδέσης στο απλό εφήβων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Φιλαδελφιώτης Αλέξανδρος Μαδέσης στο απλό εφήβων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η ενημέρωση

Ο Μαδέσης στο απλό εφήβων και η Μεραμβελλιωτάκη στο απλό νεανίδων πρωταθλητές Ελλάδας 2024

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του απλού σε εφήβους και νεάνιδες αντίστοιχα για την περίοδο 2023- 2024. Την Κυριακή 28/04 είχαν πάρει μαζί την πρωτιά στο διπλό μικτό. Σήμερα Μ. Τρίτη 30/04, στο κλείσιμο του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Καλαμαριάς, κατέκτησαν τον πανελλήνιο τίτλο και στο σημαντικότερο αγώνισμα και φυσικά έγιναν τα κεντρικά πρόσωπα της τετραήμερης δράσης.

Στην τελευταία του χρονιά στην κατηγορία ο αθλητής της ΑΕΚ προχώρησε με τον αέρα του φαβορί και ανέβηκε για τρίτη φορά στο απλό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-0 σετ τον πανάξιο φιναλίστ Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου), ο οποίος είναι στην πρώτη του χρονιά στους εφήβους. Η αθλήτρια του ΓΑΟ Πειραιά μετά το απλό κορασίδων το 2020 πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της και τον αντίστοιχο τίτλο στις νεάνιδες. Επιβεβαίωσε πολύ πιο δύσκολα τον ρόλο του 1ου φαβορί και στον τελικό έκαμψε με 4-2 τη συμπαίκτριά της Ζωή Καζάκου, η οποία επίσης κατέγραψε θαυμάσια πορεία.

Στο διπλό εφήβων πρώτευσαν οι Στάθης Μανωλόπουλος/Γιώργος Κοσμάς από τον ΟΕΑ Ρεθύμνου και τον ΔΑΟ Ταύρου αντίστοιχα, συμπληρώνοντας ιδανικά την ανάλογη πρωτιά στο Νέων ανδρών, ενώ στο διπλό νεανίδων αναδείχτηκαν νικήτριες οι Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε του ΟΑ Χανίων, που είναι ακόμα κορασίδες!

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμαριάς (αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων) και την πολύτιμη στήριξη χορηγών και εθελοντών. Ένα μεστό και κοπιαστικό αγωνιστικό τετραήμερο κύλησε ομαλά, με τους διοργανωτές να εξασφαλίζουν παροχές για όλους τους συμμετέχοντες και να σπεύδουν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή εκκρεμότητα, τον δήμο να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και δεκάδες φίλους του αθλήματος στις κερκίδες ν’ «αγκαλιάζουν» τις προσπάθειες των εξαιρετικών αθλητών απολαμβάνοντας πλούσιο θέαμα.

Τοπικά Μέσα πρόβαλλαν τη διοργάνωση (σήμερα βρέθηκε και τηλεοπτικό συνεργείο στο ΔΑΚ Καλαμαριάς) και βέβαια υπήρξε η νέα μεγάλη παραγωγή του καναλιού gre78.tv στο youtube. Με δύο ζωντανές ροές καθημερινά μετέδιδε τους αγώνες, είχε περιγραφή, αλλά και πολλές συνεντεύξεις προπονητών και παραγόντων. Τη Μ. Τρίτη το τελικό στάδιο του πρωταθλήματος μεταδόθηκε από το live 1 στο λινκ

κι από το live 2 στο λινκ

Η διοργάνωση συνδέεται και με τα κριτήρια συγκρότησης των νεαρών εθνικών ομάδων και πάντα κρύβει άγχος για τους αθλητές. Στο απλό εφήβων  καταγράφηκαν αρκετές εκπλήξεις μέχρι να προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Κι αν ο Αλέξανδρος Μαδέσης έδειχνε μία υπεροχή από την κορυφή του ταμπλό, ο Γιάννη Κούτρα χρειάστηκε σπουδαίες νίκες από τη θέση 8 των seeding.

Μετά από την πρόσφατη αναμέτρησή τους για τις θέσεις 3-4 στον τελικό των αναπτυξιακών ο Μαδέσης είχε ξανά τις πιθανότητες με το μέρος του. Εμφάνισε πολλές δυνάμεις, έβγαλε σταθερό παιχνίδι και σωστή τακτική και πήρε τη νίκη με 4-0. Γενικά στο αγώνισμα δεν έχασε σετ κι αυτό συνιστά εξαιρετική επίδοση (11-6, 11-3, 11-6, 11-8).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Μαδέσης είχε bye στον γύρο των «32» και στη 16άδα απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη (Φιλία Ορεστιάδας) με 3-0 σετ. Σήμερα 30/04 νίκησε τον Γιώργο Κοσμά στην 8άδα με 3-0 και τον Διονύση Τιμαμόπουλο στην 4άδα με 4-0 σετ. Ο τελευταίος μπαίνοντας στα μετάλλια έκανε το κάτι παραπάνω ως 7ο φαβορί.

Ο Κούτρα είχε τη Μ. Δευτέρα τις νίκες επί του Γιάννη Μαστρογιάννη (Σάρισες Φλώρινας) και του Θεοφάνη Μήτκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 και 3-1 σετ αντίστοιχα. Σήμερα απέκλεισε στα προημιτελικά τον πρωταθλητή Ελλάδας του αγωνίσματος το 2022 και δευτεραθλητή του 2023 Στάθη Μανωλόπουλο (3ο φαβορί) με 3-1 σετ. Στα ημιτελικά απέκλεισε με 4-1 σετ και το Νο 5 του απλού, τον επίσης φορμαρισμένο Δημήτρη Σωτηρόπουλο, ο οποίος πέραν του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό με την Αθηνά Μαγκουφάνας, είχε στην 8άδα σήμερα δεύτερη νίκη στην Καλαμαριά απέναντι στον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο (3-1 σετ), νούμερο 2 του απλού και πρωταθλητή πρόσφατα στον Τελικό των αναπτυξιακών.

Για περισσότερα διαβάστε και εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο