ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Λόγοι για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να επισκεφτεί έναν νευρολόγο

Λόγοι για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να επισκεφτεί έναν νευρολόγο

Οι νευρολόγοι είναι γιατροί που έχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση στη διάγνωση και τη θεραπεία διαταραχών που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Το νευρικό σας σύστημα αποτελείται από τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και τα νεύρα σε ολόκληρο το σώμα σας. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα που υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα με το νευρικό σας σύστημα, ο θεράπων ιατρός σας πιθανόν να σας παραπέμψει σε νευρολόγο. Οι παρακάτω λόγοι είναι όλοι καλοί για να επισκεφθείτε έναν νευρολόγο.

1. Υπάρχουσες νευρολογικές διαταραχές

Η παρουσία μιας ήδη διαγνωσμένης νευρολογικής διαταραχής είναι ίσως ένας από τους πιο προφανείς λόγους για να επισκεφθείτε έναν νευρολόγο. Ακόμη και αν τα συμπτώματά σας ελέγχονται καλά, μπορεί να απαιτείται συχνή παρακολούθηση ιδιαίτερα αν έχει συσταθεί ή απαιτείται κάποια φαρμακευτική αγωγή.

2. Επίμονοι πονοκέφαλοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν πονοκεφάλους κάθε τόσο, αλλά αν έχετε συχνούς και επίμονους πονοκεφάλους, τότε αυτός είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε έναν νευρολόγο. Υπάρχουν πολλοί τύποι πονοκεφάλων και οι αιτίες πρόκλησής τους επίσης μπορεί να ποικίλουν. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πάθηση στη ρίζα των πονοκεφάλων σας, ένας γιατρός θα πρέπει να σας αξιολογήσει.

3. Ημικρανία

Η ημικρανία είναι  τύπος πονοκεφάλου που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Τα συμπτώματα της ημικρανίας περιλαμβάνουν πόνο στη μία ή και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, ναυτία ή/και εμετό, φωτοευαισθησία, ευαισθησία στους ήχους κ.α.

4. Ζάλη

Η ζάλη, ή ίλιγγος, είναι η αίσθηση ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σας. Ο ίλιγγος μπορεί να είναι παράγοντας δυσκολίας στην καθημερινότητά σας, επειδή σας εμποδίζει να εκτελέσετε εργασίες όπως, να πάτε στη δουλειά και να φροντίσετε τον εαυτό ή την οικογένειά σας. Παρόλο που ο ίλιγγος μπορεί να υποχωρήσει από μόνος του μετά από λίγο, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν νευρολόγο για να διαγνωστεί η υποκείμενη πάθηση. Πολλές από τις αιτίες δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, αλλά έχουν κοινά συμπτώματα με πιο σοβαρές καταστάσεις όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αν κάτι από τα παραπάνω σας ακούγεται οικείο και το αναγνωρίζεται στον εαυτό σας ή σε κάποιον οικείο σας καλό θα είναι να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ό,τι πάσχετε από κάποια ασθένεια. Πολλά από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκαλούνται από πολύ πιο απλές καταστάσεις όπως η κόπωση. Αν δεν γνωρίζετε κάποιο νευρολόγο ένας εύκολος τρόπος είναι να αναζητήσετε στο διαδίκτυο με βάση την περιοχή που μένετε ή την περιοχή που σας βολεύει για παράδειγμα: Νευρολόγος Άγιος Στέφανος

Μετάβαση στο περιεχόμενο