ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Φιλαδέλφειας – Ενημέρωση

Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Φιλαδέλφειας – Ενημέρωση

Το Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ Νέας Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ, φιλοξένησε το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων Αθήνας του ΕΕΣ την Κυριακή 2/6/2024 στην  πόλη μας. Η παρουσία του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων στο χώρο του Πάρκου Αποστολάκη στη Νέα Χαλκηδόνα συνδυάστηκε με την διοργάνωση των  εκδηλώσεων  του διήμερου Μουσικοχορευτικού Οδοιπορικού στην Ελληνική παράδοση, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και το συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα του.

Το περίπτερο του  Πολυδύναμου Κέντρου περιλάμβανε έκθεση-bazaar χειροποίητων αντικειμένων- έργα των ομάδων ψυχοκοινωνικής ένταξης του ΠΚΠ (Ομάδα γυναικών, ομάδα εφήβων κλπ), τα οποία ήταν διαθέσιμα στους επισκέπτες (διάφορα διακοσμητικά, κοσμήματα, πλεκτά αντικείμενα, κατασκευές, κ.ά.). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκεκριμένα από ώρα 19.00-21.00 η παιδαγωγός του Κέντρου συντόνισε καλλιτεχνικές δράσεις παιδιών , τα οποία προσήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης , σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους μικρούς μας φίλους, συνοδευόμενα από  τους γονείς τους (εικαστικό εργαστήριο με θέμα την παράδοση). Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας μεταφέρουμε την χαρά και την ευχαρίστηση των παιδιών μέσα από τις δραστηριότητες του εργαστηρίου. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε  και να τονίσουμε την άρτια οργάνωση, διεξαγωγή και στήριξη του όλου εγχειρήματος από τους εργαζόμενους και εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας. Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν δίπλα μας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Κοινωνικός Τομέας του ΕΕΣ  επιτελεί ένα σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να θεραπεύσει τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας. Ενδεικτικά αναπτύσσει προγράμματα και δράσεις για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού (bullying), διαθέτει 16 υπηρεσίες και προγράμματα για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας ,εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, 22 υπηρεσίες  και προγράμματα για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας, πληροφορίες και υποστήριξη σε 16 γλώσσες σε πρόσφυγες κ.ά.

Για το Πολυδύναμο Κέντρο 210 5126300, γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ΕΕΣ 10205, Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας 2103639538 και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στο Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ Νέας Φιλαδέλφειας 6977273182.

Η Πρόεδρος                                                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Ρένα Χωρέμη-Θωμοπούλου                                                                              Νίκος Αραπογιάννης

Μετάβαση στο περιεχόμενο