ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα 10 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να απολαύσεις τον ζεστό χειμωνιάτικο ήλιο

Τα 10 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να απολαύσεις τον ζεστό χειμωνιάτικο ήλιο

Μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί κυρίως έναν καλοκαιρινό προορισμό, ωστόσο, φαίνεται πώς ο ζεστός ήλιος που έχει σχεδόν όλο τον χρόνο την κάνει δημοφιλή στους τουρίστες ακόμη και τον χειμώνα.

Αυτό αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ όπως η βρετανική εφημερίδα «Evening Standard», που προτείνει τα 10 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να απολαύσεις τον ζεστό χειμωνιάτικο ήλιο.

Αυτοί οι 10 τοπ προορισμοί βρίσκονται στη Νότια Ευρώπη, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Μάλτα, η Τουρκία και φυσικά η Ελλάδα.

«Η Νότια Ευρώπη μπορεί να προσφέρει άφθονη ηλιοφάνεια, φωτεινούς ουρανούς και άνετες (αλλά όχι τροπικές) θερμοκρασίες. Επιπλέον, η κράτηση ενός ταξιδιού κατά τους μήνες εκτός αιχμής μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα απίστευτα λογικές τιμές για καταλύματα και ενοικιάσεις οχημάτων, καθώς και άδειες παραλίες και τοπικά ορόσημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Από τη λίστα της βρετανικής εφημερίδας δεν θα μπορούσαν θα λείπουν ελληνικές περιοχές, με μάλιστα δύο να φιγουράρουν σε αυτή. Πρόκειται για την Κάρπαθο, που βρίσκεται στην 5η θέση και την Κρήτη, στην 8η θέση.

Η Κάρπαθος στους ιδανικούς προορισμούς για τον χειμώνα
«Ενώ τα ελληνικά νησιά βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό αδρανοποιημένα κατά τους χειμερινούς μήνες – πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια κλείνουν μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου – αυτή είναι επίσης η καλύτερη εποχή να τα επισκεφθείτε για να αποφύγετε τα πλήθη. Παραλείψτε τις Κυκλάδες που έχουν επίκεντρο τον τουρισμό και κατευθυνθείτε ανατολικά προς τα Δωδεκάνησα, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Τουρκίας. Η Κάρπαθος, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτής της ομάδας νησιών, είναι η λιγότερο εμπορευματοποιημένη, που σημαίνει ότι προσφέρει μια πραγματικά αυθεντική ματιά στον ελληνικό τρόπο ζωής. Τα χωριά εδώ είναι γεμάτα με ασβεστωμένα σπίτια που μοιάζουν με κυβάκια ζάχαρης και η θάλασσα είναι πάντα αστραφτερή», αναφέρει η Evening Standard για το νησί των Δωδεκανήσων.

Η Κάρπαθος /Φωτογραφία: Shutterstock
Είναι ιδανική για να «το πας αργά σε ένα γραφικό περιβάλλον», προσθέτει ενώ αναφέρει ότι η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα είναι 17°C.

Η Κρήτη συμπληρώνει τη λίστα
«Ενώ θα ήσασταν στο τέλειο μέρος για να βυθιστείτε σε ένα ανάκλιντρο με ένα καλό βιβλίο, η Κρήτη είναι προετοιμασμένη για εξερεύνηση. Με κρυμμένες παραλίες, χωριά-κοσμήματα και πετρώδη φαράγγια, έχει κάτι για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Όσοι αναζητούν την περιπέτεια θα πρέπει να κατευθυνθούν στο φαράγγι της Σαμαριάς για να κάνουν πεζοπορία στο εξάωρο μονοπάτι του, ενώ οι λάτρεις της παραλίας θα πρέπει να κατευθυνθούν νότια – η λιμνοθάλασσα στο Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ένα εκπληκτικό θέαμα», αναφέρει για το νησί της Κρήτης.

Το Ελαφονήσι στην Κρήτη /Φωτογραφία: Unsplash
Φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά και τα μονοπάτια πεζοπορίας ενώ η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα είναι 17°C.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 τοπ προορισμούς:
Πάφος, Κύπρος
Βαλέτα, Μάλτα
Λανθαρότε, Κανάρια Νησιά
Σεβίλλη, Ισπανία
Κάρπαθος, Ελλάδα
Λάγος, Πορτογαλία
Σικελία, Ιταλία
Κρήτη, Ελλάδα
Αζόρες, Πορτογαλία
Φετίγιε, Τουρκία

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο