ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον 21ο Πατριάρχη της Εκκλησίας των Αρμενίων

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον 21ο Πατριάρχη της Εκκλησίας των Αρμενίων

Γ. Πατούλης: «Βούλησή μας να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε συνέργειες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά μας και θα ενδυναμώσουν την σχέση των δύο λαών» 

Στα γραφεία της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Γ. Πατούλης τον 21ο Πατριάρχη της Εκκλησίας των Αρμενίων όλου του κόσμου Raphael Bedros σε μία εθιμοτυπική σύσκεψη με υψηλό συμβολισμό. Τον Πατριάρχη ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή την 100ή επέτειο της Αρμενικής Ιεραποστολής στην Ελλάδα, συνοδευόταν από τον Έξαρχο της Αρμενικής Εκκλησίας της Ελλάδος Hovsep Bezazian, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων του Χαλεπίου.

Στη συνάντηση μετείχε και ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα οργάνωσης και στρατηγικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  Δρ. Π. Τσολακιάν.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές οι θερμές σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ του Ελληνικού και του Αρμενικού λαού, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι να συνεχίσει να στηρίζει την αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα, τιμώντας τους ιστορικούς δεσμούς που δένουν τους δύο λαούς.

«Με τους φίλους μας τους Αρμένιους μπορούμε να κάνουμε πολλά ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τη σχέση μας» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

 «Ως Περιφέρεια είμαστε δίπλα τους. Σ΄αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε να τιμούμε, συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, με ειδικές εκδηλώσεις την επέτειο της Γενοκτονίας, μία σκοτεινή περίοδο βαρβαρότητας που βίωσαν οι φίλοι μας οι Αρμένιοι, ενώ είμαστε δίπλα τους και με άλλες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση για την ανάπλαση αθλητικών χώρων της αρμενικής κοινότητας.  Σήμερα, κοιτώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε με τη βοήθεια και του Πατριάρχη, ο οποίος μας κάνει την τιμή να είναι εδώ σήμερα και νέες δυνατότητες ενίσχυσης αυτών των δεσμών μέσα από συνεργασίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια μας και θα ενδυναμώσουν την σχέση μας. 

Να είστε σίγουρος ότι Έλληνες και Αρμένιοι θα βαδίσουμε μαζί τον δρόμο προς το μέλλον, παλεύοντας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας, βαδίζοντας στο μονοπάτι της μακραίωνης φιλίας μας. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοικτή για εσάς».

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή αλλά και για την έμπρακτη στήριξη του στην Αρμενική Κοινότητα και συμφώνησε ως προς την ανάγκη ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο λαών. Σ΄αυτό το πλαίσιο συζήτησε με τον Περιφερειάρχη τη σημασία δημιουργίας ενός Μνημείου, το οποίο, όπως ανέφερε θα συμβολίζει την ενότητα και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς.

Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων και την υπόσχεση του κ. Πατούλη να επισκεφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα την Αρμενία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο