ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Συνάντηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος υποδέχθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τα έργα που ολοκληρώθηκαν κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και για έργα του Δήμου, τα οποία εντάσσονται στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Γ. Πατούλης: «Αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας με το Δήμο είναι ορατά έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Βούρο και συνολικά με τα στελέχη του Δήμου.

 «Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε σήμερα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο, επισκεφθήκαμε εμβληματικά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην περιοχή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Κυρίως όμως, η σημερινή συνάντηση αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία για να συζητήσουμε για όλα τα νέα έργα που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και που η Περιφέρεια έχει την πρόθεση να στηρίξει με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά της εργαλεία. Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι η κατασκευή του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ είναι πλέον γεγονός, ένα έργο που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ομάδας και χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία και του Δήμου. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η υπογειοποίηση της Λεωφ. Πατριάρχου Κωνσταντίνου, ένα εμβληματικό έργο, τόσο για την πρόσβαση στο γήπεδο όσο και για ολόκληρη την πόλη. Παράλληλα, προχωρούμε έργα όπως την κατασκευή του ΚΑΠΗ στην Λ. Δεκελείας και την μελέτη για την γέφυρα Βρυούλων, ενώ προχωρούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και οι μελέτες για την διευθέτηση ρεμάτων που θα συμβάλλουν περαιτέρω στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου. Παράλληλα, παραδώσαμε σήμερα ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους. Επιπλέον, η καλή μας συνεργασία έχει αποτυπωθεί σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων με κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο για τις ευπαθείς ομάδες. Τον ευχαριστώ λοιπόν πολύ για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος επίσης αναφέρθηκε στην έως σήμερα συνεργασία με την Περιφέρεια και προσωπικά με τον Γ. Πατούλη τα αποτελέσματα της οποίας, όπως υπογράμμισε, αποτυπώνονται σε σημαντικά έργα που έγιναν ή που πρόκειται να υλοποιηθούν την 5ετία 2023 – 2028.

«Για ακόμη μια φορά είχαμε την ευκαιρία με τον Περιφερειάρχη, τον κ. Πατούλη, να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα θέματα που έχουμε προγραμματίσει αλλά και να επικαιροποιήσουμε όλα όσα είχαμε συζητήσει από την πρώτη μας ακόμη συνάντηση όταν και ανέλαβε την διοίκηση της Περιφέρειας. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης τόσο τα θέματα της ανακύκλωσης όσο και αυτά της κοινωνικής πολιτικής είναι ψηλά, για να μην πω στην κορυφή της ατζέντας μας, κι αυτό έχει αποδειχθεί και μέσα από τις δράσεις της Περιφέρειας και μέσα από τις δράσεις που υλοποιούν οι δικές μας υπηρεσίες. Συζητήσαμε επίσης για τα έργα που πρέπει να «τρέξουν» το προσεχές διάστημα, μεταξύ αυτών τα έργα αποκατάστασης στις γέφυρες της Πίνδου και της οδού Βρυούλων, η κατασκευή του νέου πολυχώρου ΚΑΠΗ στην καρδιά της πόλης μας, και φυσικά για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγ. Μαρίνας (συλλεκτήρας Σ7) που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα! Παράλληλα, θέλω να υπογραμμίσω την θετική διάθεση του κ. Πατούλη να στηρίξει το σχέδιό μας για την κατασκευή ενός νέου αθλητικού χώρου για τον κλασικό αθλητισμό στην περιοχή της Νησίδας, σε έναν χώρο που έχει ήδη παραχωρηθεί από τις ΚτΥΠ. Τέλος, δεν μπορώ να μην επισημάνω πως όπου υπάρχει βούληση συνεργασίας, τότε μπορούμε να οραματιζόμαστε και το κυριότερο να υλοποιούμε σημαντικά και εμβληματικά έργα».                                                                            

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη επίσης στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, όπου παρέδωσε στον Δήμαρχο Γ. Βούρο, ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 189 καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλος, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο