ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά

Το απόγευμα της Τετάρτης οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Συγκλονιστικές είναι σκηνές που είδαν το φως της δημοσιότητας από το  λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, έσπρωξαν από τον καταπέλτη τον Αντώνη.

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο, έπειτα βγήκε έξω από αυτό, και στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί. Ωστόσο, τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι και μετά την πτώση, το πλοίο δεν σταμάτησε για την επιχείρηση διάσωσής του και αναχώρησε κανονικά σαν να μην είχε συμβεί κάτι.

Επέστρεψε στο λιμάνι μετά από εισαγγελική εντολή και ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος συνελήφθησαν.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψής τους

https://webtools-0df53bbc22ae482295dbcf7370989099.msvdn.net/embed/qeTj33ktRadA?autoPlay=false

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Κατά την είσοδο τους δέχτηκαν βροχή ερωτήσεων για την αποτρόπαια πράξη τους. Οι ίδιοι εισήλθαν χωρίς να πουν κουβέντα στο γραφείο του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού. Αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου γιατί τον έσπρωξαν στο νερό.

Δύο κακουργήματα που επισύρουν μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης περιλαμβάνει το βαρύ κατηγορητήριο το οποίο αντιμετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 36χρονου που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά αφού μελέτησε τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε, κατά περίπτωση στους τέσσερις κατηγορούμενους  ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της συνέργεια στο αδίκημα αυτό, καθώς και  διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, επίσης σε βαθμό κακουργήματος, με βάση τη διάταξη που θεσπίστηκε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.


Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που  διώκονται γι αυτή τη μορφή συμμετοχικής δράσης.

Ο καπετάνιος αντιμετωπίζει το αδίκημα της διατάραξης των υδάτινων συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος

Ωστόσο, η δικογραφία δεν κλείνει εδώ για τη δικαιοσύνη, καθώς η εισαγγελέας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεση έδωσε εντολή να διενεργηθεί κατεπείγουσα ποινική  έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκπρόσωπός του  αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο.

Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες

ΕΔΕ και για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού στο λιμάνι του Πειραιά, όπου o Αντώνης βρήκε τραγικό θάνατο.

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο, αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχος του σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

«Εν ψυχρώ δολοφονία»

Για μία εν ψυχρώ δολοφονία έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο Mega, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο 36χρονος είχε κανονικά εισιτήριο για το πλοίο. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο ίδιος είχε επιβιβαστεί  στο πλοίο αλλά είχε βγει για λίγο έξω.

«Ο Αντώνης είχε κανονικά εισιτήριο. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, αλλά και να μην είχε είναι δυνατόν να τον πετάξουν στη θάλασσα ακόμα και όταν έχουν ξεκινήσει οι προπέλες; Το πιο τραγικό που είδα και έχω πραγματικά συγκλονιστεί, είναι πως καθόταν και τον κοίταγε μετά. Αν είναι δυνατόν. Φαίνεται ακριβώς τι γίνεται, δεν υπάρχουν λόγια. Μιλάμε για μία εν ψυχρώ δολοφονία. Ο αδελφός του μου ζήτησε να κάνω έκκληση επειδή τον παίρνουν πολλοί άνθρωποι, και δεν μπορούν να ηρεμήσουν», κατέληξε ο δικηγόρος.

https://www.megatv.com/embed/?p=20201181693

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο