ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Πρώτα η Πόλη” Ο Γιάννης Τζέλης μιλάει στο “Filadelfeia News Magazine” για τις προτεραιότητες της παράταξης του

“Πρώτα η Πόλη” Ο Γιάννης Τζέλης μιλάει στο “Filadelfeia News Magazine” για τις προτεραιότητες της παράταξης του

Φίλες και φίλοι,

Σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς ως προς τις ανάγκες των πολιτών, η τοπική αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη καλείται να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα του.

Τα προβλήματα πολλά και σημαντικά. Για την επίλυση τους απαιτούνται: πολιτική βούληση, προτεραιότητες και αποτελεσματικότητα.

Η παράταξη μας, Προοδευτική Αυτοδιοικητική Κίνηση ”ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ” έχοντας στην  κορυφή των προτεραιοτήτων της την πόλη και τους κατοίκους της θέτει τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί με την δέσμευση: ”πρώτα η πόλη”.

Λειτουργία Δήμου: Ενεργούμε με γνώμονα την δημοκρατία, διαφάνεια, ισονομία και απολογισμό, προς όφελος των Δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Διεκδικούμε πόρους από την κεντρική εξουσία και αξιοποιούμε όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία

Αναβαθμίζουμε τις υπάρχουσες υποδομές και προωθούμε σύγχρονες λύσεις για την δημιουργία νέων, με περιβαλλοντικό και κοινωνικό προσανατολισμό

Ενδυναμώνουμε την σχέση Διοίκησης – Πολιτών έχοντας ως κυριότερο σύμμαχο το διοικητικό, τεχνικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου.

Κοινωνική Πολιτική: Η κοινωνική μέριμνα κατέχει την πρώτη θέση στην πολιτική μας, που απορρέει και βασίζεται στις αξίες του προοδευτικού χώρου. Οι όροι επιβίωσης, όπως έχουν διαμορφωθεί, έχουν επιβαρύνει σημαντική μερίδα συμπολιτών μας. Το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην σίτιση, στέγαση, υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση, αποτελεί για μας αταλάντευτη προτεραιότητα.

Στοχεύουμε στην αρωγή όλων των ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, με την άρτια οργάνωση της υπηρεσίας και των δομών, την αλληλεγγύη, την διεύρυνση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων των ωφελουμένων, την αξιοποίηση πόρων και τις διαφανείς  διαδικασίες ελέγχου των παροχών.

Αθλητισμός—Πολιτισμός: Η αναγνώριση του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, συμβάλει στην ανάπτυξη δεσμών κοινωνικοποίησης, αποτελεί στοιχείο ενδυνάμωσης της υγείας, καθώς και αποτρεπτικό παράγοντα απέναντι στους κινδύνους και τις προκλήσεις της εποχής για τους νέους.

Στηρίζουμε τον σωματειακό αθλητισμό και παράλληλα θέτουμε ως  προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών, την παροχή κινήτρων για τη συμμετοχή όλων των ηλικιακών και κοινωνικών κατηγοριών και τον σταδιακό εμπλουτισμό του μαζικού αθλητισμού με όλα τα αθλήματα.

Στο δίλημμα Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα, δεσμευόμαστε για την παραγωγή πολιτισμού μέσα από την ενδυνάμωση  των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ομάδων της πόλης.

Με σεβασμό και ιστορικό χρέος στις καταβολές μας,  διατηρούμε και αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Παιδεία: Αναγνωρίζουμε την Παιδεία ως ύψιστο δημόσιο και δωρεάν κοινωνικό αγαθό για όλα τα παιδιά.

Στη βάση αυτή συνεργαζόμαστε εξαντλητικά με την εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα προκειμένου να  καλύψουμε επαρκώς όλες τις ανάγκες σε εξοπλισμό, υποδομές, ωράρια, μαθησιακά προγράμματα, επιμορφώσεις κ.α.

Καθαριότητα: Ο τομέας της καθαριότητας, τα απορρίμματα και τα απόβλητα δεν αποτελούν σήμερα μια απλή ανταποδοτική υποχρέωση με κανονιστικές διατάξεις μεταξύ δήμου και δημοτών. Εκτός της δημόσιας υγείας και της καλαισθησίας, στοιχεία που απαιτούν προτεραιότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα, ένα επιβαρυμένο οικονομικό μοντέλο και ένα δύσκολο αλλά μέχρι στιγμής, αναποτελεσματικό έργο. Επενδύουμε σε ένα σύγχρονο μοντέλο αποκομιδής με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βέλτιστη απόδοση του επιχειρησιακού έργου.

‘Αλσος: Το άλσος μας, επίνειο και πολύτιμη κληρονομιά, διαφύλαξε τον δασικό του χαρακτήρα με την συμπαράσταση κάθε δημοτικής αρχής, κατοίκων, εθελοντών. Με όρους κλιματικής κρίσης, η ευθύνη μας για την ακεραιότητά του, απαιτεί σύγχρονα μέτρα ελέγχου, κανόνες επισκεψιμότητας, εμπλουτισμό προστατευτικής φύτευσης και τεχνικό παρεμβατικό καλλωπισμό, προκειμένου να γίνει προσφιλής προορισμός και φιλόξενος χώρος για τους επισκέπτες του.

 Περιβάλλον-Ενέργεια: Στις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες που  μας επηρεάζουν αρνητικά, θωρακίζουμε την πόλη με την προστασία και ενίσχυση του φυσικού της πλούτου.

Εργαζόμαστε επιστημονικά προκειμένου να τεθούν οι όροι μείωσης των  συνεπειών της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, που προέρχονται από το αστικό περιβάλλον και το μικροκλίμα. 

Η ενεργειακή φτώχεια σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους ενέργειας απαιτεί παρέμβαση από τους δήμους. Με κατάλληλες επενδύσεις για τη δημιουργία ανταποδοτικών ενεργειακών κοινοτήτων και ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων δίνεται η δυνατότητα μείωσης του κόστους ενέργειας αλλά και παροχής μειωμένων τιμολογίων στους δημότες. 

Κυκλοφοριακό – Προσβασιμότητα – Χωροταξία:  Με νέα επιστημονική μελέτη και αναγκαία έργα, προωθούμε την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Δίνουμε προτεραιότητα στην προσβασιμότητα, την ασφαλή μετακίνηση, την χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και ποδηλάτων, την ελευθερία βάδην και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο