ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" (OPAP ARENA)ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑ ΑΕΚΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πλούσιο Φωτορεπορτάζ του aekidea.org απο το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού | Γήπεδο ΑΕΚ Opap Arena

Πλούσιο Φωτορεπορτάζ του aekidea.org απο το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού | Γήπεδο ΑΕΚ Opap Arena

TO WEB TV AEKIDEA.ORG ΚΑΙ ΤΟ FILADELFEIANEWS.GR ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦ.ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πως σας μεταφέραμε Live τη τελετή των Εγκαινίων στο Γήπεδο ΑΕΚ Opap Arena δείτε εδώ

«Για πρώτη φορά υπάρχει ένα μουσείο στην Ελλάδα, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 100 χρόνια, που καλύπτει και τις τρεις ζώνες της Μικρασίας, δηλαδή τον μικρασιατικό Πόντο, την κεντρική Ανατολία, την Καππαδοκία και ευρύτερες περιοχές, τα παράλια της Ιωνίας και την Ανατολική Θράκη. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Εκατό χρόνια και πλέον μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η Ελλάδα επιτέλους κατορθώνει να έχει το δικό της προσφυγικό μουσείο που θα συγκεντρώνει όλο τον προσφυγικό ελληνισμό. Και αυτό, πρέπει να το πούμε, δεν το έχει κάνει το επίσημο ελληνικό κράτος, βρέθηκε ένας ιδιώτης με ψυχή, ο κύριος Δημήτρης Μελισσανίδης που έκανε το όνειρο πραγματικότητα» δηλώνει η Έφη Μαυροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

• Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είναι αναγνωρισμένο από το υπουργείο Πολιτισμού και εκτείνεται σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα μέσα στο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είσοδος από την πλατεία Αετού. Για λόγους ασφαλείας θα παραμένει κλειστό τις ημέρες των αγώνων.

• Μουσειογραφική μελέτη, γραφιστικός και σκηνογραφικός σχεδιασμός: Παντελής Φελέρης, Ηλίας Παπαγεωργίου, Φοίβος Παπαγεωργίου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΔΩ

Η ΠΑΡΑΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ WEB TV AEKIDEA.ORG

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ AEKIDEA.ORG

Μετάβαση στο περιεχόμενο