ΜΠΑΣΚΕΤΝΕΑ ΑΕΚ

Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση της μπασκετικής ΑΕΚ με τον Αρη

Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση της μπασκετικής ΑΕΚ με τον Αρη

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τα στατιστικά του παιχνιδιού μπορείτε να τα δείτε εδώ

Το «κυρίως πιάτο» της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League θα σερβιριστεί σήμερα (28/10) με τη διεξαγωγή τριών αγώνων, όμως η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα με τους τρεις που θα ακολουθήσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα. Το σημερινό πρόγραμμα αρχίζει με το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» (29/10, 17:15, ΕΡΤ3) και τον Άρη Midea να περιμένει την ΑΕΚ Betsson στο Nick Galis Hall.

Ο Άρης Midea μπήκε στο Πρωτάθλημα με την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό όμως στη συνέχεια πέρασε από την Πάτρα το εμπόδιο του Απόλλωνα Carna και επιβλήθηκε εντός έδρας της Καρδίτσας Ιαπωνική. Αν πάρει το ντέρμπι με την ΑΕΚ Betsson θα βρεθεί στο 3-1 για πρώτη φορά έπειτα από οχτώ χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε αυτόν τον απολογισμό στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του ήταν στην περίοδο 2015-16.

Η ΑΕΚ Betsson άνοιξε λογαριασμό στο φετινό Πρωτάθλημα με την επικράτηση επί του Απόλλωνα Carna που ήρθε μετά τις ήττες από το Λαύριο Megabolt εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Θέλει τη νίκη στο ντέρμπι, ασφαλώς για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, αλλά και για να αποφύγει τη χειρότερη εκκίνηση της στην τελευταία τετραετία. Η τελευταία φορά που μπήκε με τρεις ήττες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στο Πρωτάθλημα, ήταν στη σεζόν 2019-20.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Άρης Midea και ΑΕΚ Betsson συνθέτουν ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια του ελληνικού Πρωταθλήματος και βέβαια έχει μακρά ιστορία πίσω του, που αποτυπώνεται σε 136 παιχνίδια. Ο Άρης Midea έκανε το 2/2 στα ματς της περασμένης σεζόν (74-64 εντός, 76-63 εκτός έδρας) κάτι που είχε να συμβεί από το 2015-16.
Η ΑΕΚ Betsson ωστόσο διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, τόσο συνολικά από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), όσο και ειδικότερα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Από την άλλη πλευρά όμως ο Άρης Midea έφτασε στη νίκη στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια και με διψήφιες διαφορές. Πριν το περσινό 74-64, είχε επικρατήσει με 91-73 στο αντίστοιχο παιχνίδι της σεζόν 2021-22.

Συμπτωματικά οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, με τη διαφορά ότι στις δύο προηγούμενες σεζόν είχαν συναντηθεί στην Αθήνα. Για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2021-22, η ΑΕΚ Betsson νίκησε με 64-63 χάρη σε καλάθι του Ανδρέα Πετρόπουλου στα 4’’ από το τέλος ενώ για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2022-23, ο Άρης Midea έβαλε τέλος στο σερί των 10 εκτός έδρας ηττών του, επικρατώντας με 76-63.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των ντέρμπι…

Μετάβαση στο περιεχόμενο