ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Παράδοση 3 απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

Παράδοση 3 απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

Γ. Πατούλης: «Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ εξασφαλίσαμε σύγχρονα εργαλεία στους Δήμους επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων»

Με την παράδοση στο Δήμο Αμαρουσίου, 3 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτωνκαφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και  εδαφοβελτιωτικού, συνεχίζεται η διανομή ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής. Τον εξοπλισμό παρέλαβε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου.  Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Μέχρι τώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης έχουν συνολικά παραδοθεί στους δήμους από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ στους δήμους της Αττικής 167 ειδικά απορριμματοφόρα και 34.645 κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων. Μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης του εξοπλισμού ο κ. Πατούλης και ο κ. Αμπατζόγλου προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης:

«Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, διαθέσαμε τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους στο Δήμο Αμαρουσίου. Ο εξοπλισμός που διαθέσαμε θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τον Δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του στην προσπάθεια για μια πράσινη Αττική. Η Αττική είναι η πρώτη Περιφέρεια στη διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Ελλάδα. Θέλω να  ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του  για τη συνδρομή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος οι πολίτες θα ανταποκριθούν σε αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια, για το καλό των παιδιών μας και του περιβάλλοντος.

Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Γ. Πατούλη προσωπικά για τη συνεισφορά  τους σε απορριμματοφόρα, κάδους και ανακυκλώσιμο υλικό, συμβάλλοντας έτσι στην  προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιωθούμε στο θέμα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε ώστε η χώρα, η Αττική, να προχωρήσει  ένα βήμα μπρος όσον αφορά στα θέματα της ανακύκλωσης και  της κυκλικής  οικονομίας».

Δείτε σχετικό βίντεο: https://youtu.be/9NwM7fuCnC4?si=D03dua7qiNhb2JZA

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο