ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαίνια 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας: Ένα νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, βιοκλιματικό σχολικό κτίριο!

Εγκαίνια 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας: Ένα νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, βιοκλιματικό σχολικό κτίριο!

Σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 08:15π.μ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας (Λ. Δεκελείας & Κιλκίς),

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Ιστορικό

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 έγινε ο τελικός έλεγχος του νεότευκτου 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, από κλιμάκιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και τις ΚΤΥΠ ΑΕ, και στη συνέχεια υπεγράφη το πρωτόκολλο παραλαβής του, από τον Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Βούρο και τα στελέχη των Κτιριακών Υποδομών.

Έτσι μετά το 3ο Λύκειο που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, ένα ακόμη ολοκαίνουργιο και σύγχρονο σχολείο ξεκινάει και επίσημα την λειτουργία του στον Δήμο μας.

Το κτίριο είναι δυναμικότητας 360 μαθητών και αποτελείται από τρεις πτέρυγες σε σχήμα Π, όπου οι δύο περιλαμβάνουν τους χώρους διοίκησης, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια που αναπτύσσονται σε ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο, ενώ η τρίτη πτέρυγα περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους που αναπτύσσονται σε ισόγειο και υπόγειο.

Το υπόγειο περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αποθηκευτικούς χώρους και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Το ισόγειο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κεντρικό υπόστεγο χώρο, κυλικείο, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, χώρους διοίκησης, χώρους υγιεινής, δύο (2) κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα.

Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά επίσης ως προς τον προσανατολισμό, την ηλιοπροστασία, τον φυσικό φωτισμό – αερισμό, τη μόνωση και την φύτευση. Κατά μήκος της νότιας πλευράς του κτιρίου, δημιουργούνται ημιυπαίθριοι χώροι και αρχιτεκτονικές προεξοχές, ώστε να παρέχεται ηλιοπροστασία στα ανοίγματα, ενώ παράλληλα, για την ενίσχυση της σκίασης, κατασκευάζονται κατάλληλα σκίαστρα με σταθερές περσίδες, στις περιοχές των ανοιγμάτων.

Σε όλους τους κύριους χώρους παρέχεται επαρκής φυσικός φωτισμός και αερισμός μέσω των κύριων φωτιστικών επιφανειών, αλλά και μέσω των φεγγιτών στα ψηλότερα σημεία των εξωτερικών τοίχων και στα υπερυψωμένα τμήματα του τελευταίου ορόφου.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Σαραντόπουλος, ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πάρις Βεντήρης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στελέχη των ΚΤΥΠ Α.Ε., καθώς και ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας Ηλίας Κουτσής.

Φωτορεπορτάζ

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Αλυμάρα, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΤΥΠ Θ. Γιάνναρης, στελέχη των ΚΤΥΠ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ηλ. Κουτσής, ο Πρόεδρος της Β’ ΣΧΕΠ Π. Βεντήρης, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη του Δήμου, εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου αλλά και άλλων σχολικών μονάδων της πόλης μας, στελέχη συλλόγων και φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και μέλη του γονεϊκού κινήματος, της Ένωσης Γονέων, του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που όλα αυτά τα χρόνια από το δικό τους μετερίζι, έδωσαν τον δικό τους αγώνα για να κατασκευαστεί και σήμερα να εγκαινιαστεί αυτό το σχολείο, που μαζί με το 3ο Λύκειο αποτελούν ένα σχολικό συγκρότημα κόσμημα για την πόλη μας.

Ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο