ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανηγυρική πρόκριση της Εθνικής με Πεντάρα επι του Καζακστάν

Πανηγυρική πρόκριση της Εθνικής με Πεντάρα επι του Καζακστάν

Πραγματοποιώντας ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου συνέτριψε με 5-0 το Καζακστάν, στον μεταξύ τους νοκ-άουτ αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέι οφ του Euro 2024, που διεξήχθη στην κατάμεστη Opap Arena το βράδυ της Πέμπτης.

Έτσι το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ πήρε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία στις 26 Μαρτίου στην Τιφλίδα, με έπαθλο το εισιτήριο που οδηγεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Πως παρατάχθηκε στο ματς η Εθνική μας

Ο Πογέτ παρέταξε την ομάδα μας με σύστημα 4-3-3. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαυροπάνο – Χατζηδιάκο να συνθέτουν το αμυντικό δίδυμο, έχοντας στα δύο άκρα τους Τσιμίκα – Μπάλντοκ.

Ο Κουρμπέλης αγωνίστηκε ως 6άρι, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τους Μάνταλο και Μπακασέτα, ενώ στα πλάγια της επίθεσης ήταν οι Πέλκας-Μασούρας, με τον Ιωαννίδη να ξεκινά στην κορυφή.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για την Εθνική μας, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ αρκετά νωρίς.

Στο 7′ ο Πέλκας έκανε σουτ και, μολονότι ο γκολκίπερ των αντιπάλων μας απέκρουσε, κυνήγησε τη φάση και κέρδισε πέναλτι, μετά το άτσαλο μαρκάρισμα που του έκανε ο Καΐροφ μέσα στην περιοχή.

Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Μπακασέτας, ο οποίος στο 9ο λεπτό έγραψε το 1-0 για την ομάδα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Έξι λεπτά αργότερα η Opap Arena πήρε και πάλι… φωτιά, καθώς ήρθε το 2-0 για την ομάδα μας, με τον Πέλκα να πρωταγωνιστεί και σε αυτή τη φάση.

Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο έγινε το 1-0, μετά από εξαιρετική σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά, νίκησε τον Σάτσκι με μία πανέμορφη κεφαλιά-ψαράκι, εδραιώνοντας το προβάδισμα της «γαλανόλευκης».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Στο 24ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Βλαχοδήμου, με τον Τσεσνόκοφ να σουτάρει από τα δεξιά εκτός περιοχής, βλέποντας την μπάλα, αφού πρώτα χτύπησε στο κεφάλι του Χατζηδιάκου, να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

H Eθνική μας συνέχισε να δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο στο ματς, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και κατάφερε να πετύχει σε διάστημα τριών λεπτών ακόμη δύο γκολ, σε ένα ημίχρονο που δεν φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος Έλληνας φίλαθλος.

Στο 37ο λεπτό ο Μασούρας με πανέμορφη μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο τροφοδότησε τον Ιωαννίδη, που σκόραρε από κοντά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του διεθνούς φορ του Παναθηναϊκού ήρθε και το τέταρτο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με τον Τσιμίκα να σεντράρει αυτή τη φορά από τα αριστερά και τον Κουρμπέλη να βρίσκει κι αυτός δίχτυα με κεφαλιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ελλάδα-Καζακστάν 5-0

Γκολ: 9′ πεν. Μπακασέτας (Ελλάδα), 15′ Πέλκας (Ελλάδα), 37′ Ιωαννίδης (Ελλάδα), 40′ Κουρμπέλης (Ελλάδα)

Κίτρινες: Βορογκόφσκι (Καζακστάν), Χατζηδιάκος (Ελλάδα), Σαντιμπέκοφ (Καζακστάν), Οράζοφ (Καζακστάν), Γερλάνοφ (Καζακστάν)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 24′ Τσεσνόκοφ (Καζακστάν)

Eλλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Μπακασέτας (74′ Μπακασέτας), Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας (63′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (63′ Κωνσταντέλιας)

Καζακστάν: Σάτσκι, Καΐροφ (46′ Οράζοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67′ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ, Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46′ Ταπάλοφ), Σαμορόντοφ (77′ Αϊμπέτοφ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο