ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οργή και θλίψη για τα καμένα ζώα

Οργή και θλίψη για τα καμένα ζώα

Δραματική έκκληση των υπευθύνων για να σωθούν τα ζώα, που τελικά δεν τα κατάφεραν

Εδώ και ώρες μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά της Αττικής και κύκλωσε το Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο.

Εκτός από τα εκατοντάδες στρέμματα γης που κάηκαν και τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες, αρκετά ζωάκια ήταν αυτά που πέθαναν ή κινδύνευσαν, τόσο στον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου όσο και στο καταφύγιο Fazoo Farm στο Λαγονήσι.

Το καταφύγιο, σύμφωνα με αναρτήσεις της Μαριάνθης Ζαμπέτα, που ήταν ανάμεσα στους εθελοντές που το διαχειρίζονταν, παραδόθηκε στις φλόγες νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. «Καήκαμε, μην μας καλείτε άλλο… απλά καήκαμε! Καιγόμαστε! Βοήθεια στο Λαγονήσι να πάρουμε τα σκυλιά από το καταφύγιο! Σας παρακαλώ! Χρειάζομαι αυτοκίνητα» έγραψε αρχικά η κυρία Ζαμπέτα στο Facebook.

Δύο ώρες αργότερα, με νέα ανάρτηση, ανακοίνωσε ότι το καταφύγιο κάηκε και ευχαρίστησε δύο γυναίκες που «έσωσαν ό,τι μπόρεσαν».

Στην τελευταία της ανάρτηση, συγκλονίζει λέγοντας: «10 έμειναν και δεν ξέρω πόσα έχουν φύγει στον δρόμο διότι ανοίξαμε πόρτες […] περίπου 14 κάηκαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ https://www.facebook.com/marianthi.zabeta

Σύμφωνα με το zoosos, κάηκαν ζωντανές 40 γάτες και 25 σκυλιά.

Οργή και θλίψη για τα καμένα ζώα

Τη θλίψη και την οργή τους για τα ζωάκια που κάηκαν ζωντανά εξέφρασαν οι χρήστες των social media, τονίζοντας ότι η ζωή τους κρεμόταν στα χέρια λίγων εθελοντών, που κόντεψαν και εκείνες να καούν ζωντανές για να γλιτώσουν τα σκυλάκια και τα γατάκια από τις φλόγες.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο