ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Μέτρα για τα σχολεία τις μέρες του καύσωνα

Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Μέτρα για τα σχολεία τις μέρες του καύσωνα

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και τις δημοτικές αρχές της Αττικής να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα παιδιά που εξετάζονται στις πανελλαδικές τις επόμενες ημέρες να κάνουν την προσπάθεια τους σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες.

Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης σε εκπαιδευτικούς και γονείς!

Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων είναι τελείως προσχηματική εφόσον δεν συνοδεύεται και με χορήγηση άδειας σε έναν τουλάχιστον από τους δύο γονείς ιδιαίτερα των μαθητών των μικρότερων ηλικιών.

Απαιτούμε έστω και τώρα να χορηγηθεί έκτακτη άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που χρειάζεται να παραμείνουν μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά.

Απαιτούμε έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών και ιδιαίτερη μέριμνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Τα σχολεία μας, όταν δεν «βρέχει» σοβάδες, βράζουν σε αυτές τις θερμοκρασίες πολλές φορές το χρόνο και μαζί τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Επιτέλους ας αφήσει το Υπουργείο τις μεγαλοστομίες για ψηφιακό σχολείο και ας ξεκινήσει με τα βασικά.

Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.

Το ΔΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο