ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα Γυναικών Νέα Φιλαδελφεια – Νέα Χαλκηδόνα: Kάλεσμα για την απεργία στις 28/2/2024

Ομάδα Γυναικών Νέα Φιλαδελφεια – Νέα Χαλκηδόνα: Kάλεσμα για την απεργία στις 28/2/2024

Aπεργούμε ενάντια στην ακρίβεια και διεκδικούμε μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε την ζωή δεκάδων ανθρώπων. Ένα χρόνο μετά, το σύνθημα που βροντοφώναξαν εργατικά  σωματεία, μαζικοί φορείς και χιλιάδες άνθρωποι «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι οι ζωές μας μπαίνουν στο ζύγι του κόστους – οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ανάγκες μας θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.

Η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει, τσακίζοντας το εισόδημά μας. Tο ρεύμα με όποιο χρώμα κι αν το ντύσουν, παραμένει πανάκριβο εμπόρευμα.

Η δημόσια υγεία υπονομεύεται συνεχώς, οι γυναίκες ερχόμαστε αντιμέτωπες με την παραπέρα εμπορευματοποίησή της, αφού οι τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας μας αναγκάζουν να οδηγούμαστε σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας πανάκριβα τις εξετάσεις μας, ακόμη και του γυναικολογικού προληπτικού ελέγχου. Τώρα, με τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία θα καλούμαστε να βάζουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, την στιγμή που οι μισθοί μας δεν φτάνουν για την κάλυψη ούτε των πιο βασικών μας αναγκών.

Η αγροτική παραγωγή στενάζει, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καλούνται να πουλάνε πάμφθηνα τα εμπορεύματά τους κι εμείς να τα βρίσκουμε πανάκριβα στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Τα δημόσια πανεπιστήμια απαξιώνονται, με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, βάζοντας φραγμούς και κόφτες στην είσοδο των παιδιών μας στα πανεπιστήμια, ενώ οι λίγοι που θα έχουν να πληρώσουν, θα βρίσκουν τις πόρτες των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ορθάνοιχτες.

Ταυτόχρονα, με τους πλειστηριασμούς, καθημερινά πετιούνται έξω από τα σπίτια τους λαϊκές οικογένειες, ακόμη και με τραμπούκικα και βίαια μέσα.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή μας, η δημοτική αρχή του Τομπούλογλου (ΝΔ), βάζει επιπλέον χαράτσι στο εισόδημά μας με την αύξηση των δημοτικών τελών, αρπάζοντας ό,τι μας απομένει, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής πληρώνουν συμβολικό ποσό.

Παράλληλα, ενώ τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας παραμένουν, με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, τα προαύλια του 1ου Γυμνασίου, του 1ου ΓΕΛ, του 2ΟΥ Δημοτικού και 1ου νηπιαγωγείου, προορίζονται για parking, για τις ανάγκες του τελικού της Conference League.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά οι κυβερνήσεις – υπερασπιστές της πολιτικής της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την στιγμή που δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, δίνουν εκατομμύρια για την συμμετοχή της χώρας μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών πολέμων, εμπλέκοντας τον λαό μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στέλνοντάς τον στο στόμα του λύκου.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΚΟΣΤΟΣ

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να συμμετέχουν σε μαζικές κινητοποιήσεις ενόψει της απεργίας, να διεκδικήσουμε μαζί την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, να δώσουμε δυναμική απάντηση στην πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από τις ζωές μας, να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της ζωής μας, της υγείας και του εισοδήματός μας:

  • Την Πέμπτη 22 Φλεβάρη διαδηλώνουμε με πικετοφορία στις 18:30 στην πλ. Πατριάρχου
  • Την Τρίτη 27 Φλεβάρη, παραμονή της απεργίας με αυτοκινητοπορεία απευθύνουμε κάλεσμα στον λαό της περιοχής μας στην απεργιακή συγκέντρωση. Ραντεβού στις 18:30 στο πάρκινγκ στο στρατιωτικό εργοστάσιο.

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο