ΚΟΣΜΟΣ

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Αντρέας Μπρέμε πέθανε σε ηλικία 63 ετών

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Αντρέας Μπρέμε πέθανε σε ηλικία 63 ετών, μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οπως αναφέρει η «Mirror», ο Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καϊζερσλάουτερν και της Μπάγερν, διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ωστόσο άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπώντας σε θλίψη τους ποδοσφαιρόφιλους.

Η καριέρα του σπουδαίου Γερμανού ποδοσφαιριστή
Ο Αντρέας Μπρέμε έμεινε περισσότερο στη μνήμη των φιλάθλων επειδή σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 85ο λεπτό -με πέναλτι- στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 απέναντι στην Αργεντινή.

Επίσης είχε φθάσει στον τελικό του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό και στον τελικό του Euro 1992 χάνοντας τον τίτλο από την Αργεντινή και τη Δανία αντίστοιχα. Συνολικά είχε 86 συμμετοχές και 8 γκολ με την εθνική Γερμανίας.

Στην 15ετή καριέρα του πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση της Bundesliga, τη μία με τον Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν το 1998, την πρώτη χρονιά ανόδου του γερμανικού συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο αριστερός μπακ και αμυντικός μέσος αγωνίστηκε στις Ζααρμπρίκεν, Καϊζερσλάουτερν, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ και Σαραγόσα. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Ίντερ κατέκτησε μια φορά τον τίτλο στη Serie A, ένα Σούπερκαπ Ιταλίας κι ένα κύπελλο.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο