ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιδότησης τροφείων: οι αιτήσεις ξεκίνησαν

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιδότησης τροφείων: οι αιτήσεις ξεκίνησαν

Νίκος Μπάμπαλος: «Φροντίσαμε και αυξήσαμε τις δομές μας για να βρίσκουν όλα τα παιδιά της πόλης μια θέση φιλοξενίας»

Για ακόμα μια χρονιά όλοι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την επιδότηση των τροφείων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους. Οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να τις υποβάλλουν μόνο ηλεκτρονικά  μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr, από 20/6/2023 – 11/7/2023, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ως ακολούθως:

– 20/6/2023 – 22/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1, 2.

– 23/6/2023 – 25/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3, 4, 5.

– 26/6/2023 – 29/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9.

– 30/6/2023 – 11/7/2023 για όλα τα ΑΦΜ.

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα. Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με τα Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες,  νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας

Μετά το πέρας της διαδικασίας των αιτήσεων, των ενστάσεων και της παραχώρησης των vouchers στους τελικούς δικαιούχους, ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα καλέσει τους κατόχους των vouchers να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της επιλογής τους σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο για να μπορέσει, ακολούθως, να εκδώσει τα αποτελέσματα για το σύνολο των φετινών εγγραφών – επανεγγραφών (μέσω επιδότησης και συμβατικές).

Όπως κάθε χρόνο, ο ΟΠΑΚΜ έχει φροντίσει να προβλέψει διαθέσιμες θέσεις και για τα παιδιά που θα εγγραφούν – επανεγγραφούν στους παιδικούς του σταθμούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και για εκείνα που θα το κάνουν με την παραδοσιακή εγγραφή, σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου.

«Για αυτό το λόγο φροντίσαμε αφενός να δημιουργήσουμε δύο νέους παιδικούς σταθμούς τα τελευταία χρόνια, αφετέρου να ανακαινίσουμε και να βελτιώσουμε τους παλαιότερους. Για να βρίσκουν όλοι οι μικροί μας φίλοι θέση, για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις οικογένειες των δημοτών μας που θα μας εμπιστευτούν με την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών τους. Με αίσθημα ευθύνης και μεγάλη χαρά αυτό θα κάνουμε και την επόμενη σχολική χρονιά», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο