ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οι Κρήτες της Αττικής θα αποκτήσουν τον δικό τους πολυχώρο με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης 

Οι Κρήτες της Αττικής θα αποκτήσουν τον δικό τους πολυχώρο με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο της την ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομίας και την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου»

Την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει στη χρηματοδότηση υλοποίησης ενός πολυχώρου που σχεδιάζεται από τον δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης σε σημείο κοντά στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» από τον Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής  παρουσία του Δημάρχου Γ. Κωνσταντάτου , βουλευτών της περιοχής, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, των προέδρων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων έκανε γνωστό ότι θα στηρίξει την υλοποίηση της πρότασης που έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια από τον δήμο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος 250 τετραγωνικών, καθώς και η ειδική διαμόρφωση σημείου στο οποίο θα μπορούν να λειτουργούν θεματικές εκθέσεις με επίκεντρο την παρουσίαση του πολιτισμού, της ιστορίας και των κρητικών προϊόντων.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο της την ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομίας και την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου. Οι Κρήτες που διαμένουν στην Αττική με την έντονη πολιτιστική τους δραστηριότητα, αλλά  και με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν όχι μόνο κρατούν ζωντανές τις παραδώσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας,  αλλά συμβάλλουν και στη στήριξη των παραγωγών της Κρήτης με εκθέσεις γαστρονομίας που υλοποιούνται σε πολλά σημεία της Αττικής. Με τη συγκεκριμένη πρόταση η οποία είναι κοντά στη φάση της ωρίμανσης, η Κρήτη και με τη δική μας συμβολή θα αποκτήσει «το δικό της σπίτι» σε ένα κομβικό σημείο το οποίο τα επόμενα χρόνια θα αναδειχθεί ως πόλος έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά και για κάθε επισκέπτη. Με τον κ. Κωνσταντάτο συζητήσαμε και διερευνούμε τη δυνατότητα εξεύρεσης αντίστοιχου πολυχώρου και για τους Ηπειρώτες».

Οι σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που είχε θέμα  τα τραγούδια και τους χορούς στο Δρόμο προς την Εθνική Ολοκλήρωση. Πλήθος μουσικών και χορευτών του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης, της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης, της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης και του Τμήματος Παραδοσιακού χορού του ΟΝΑΔΕΑ παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από τα Επτάνησα, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και την Θεσσαλία.  Με την  επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Δρ. Χ. Σαρρή -Εθνομουσικολόγου, οι παρευρισκόμενοι «ανακάλυψαν τις μουσικές ρίζες του τόπου μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο