ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Σε δέκα μέρες οι πολίτες θα αποφασίσουν με ηχηρό τρόπο πως η Ελλάδα και η Αττική θα προχωρήσουν μόνον μπροστά

Σε δέκα μέρες οι πολίτες θα αποφασίσουν με ηχηρό τρόπο πως η Ελλάδα και η Αττική θα προχωρήσουν μόνον μπροστά

Το μόνο έλλειμμα της Περιφέρειας είναι η έλλειψη σοβαρότητας και ειλικρίνειας της μείζονος αντιπολίτευσης

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της πρώην Περιφερειάρχου Αττικής και υποψήφιας βουλευτού με το ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της κας Δούρου, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, το πλεόνασμα έργου και προσφοράς της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής το αναγνωρίζει η πλειοψηφία των πολιτών της μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας, η οποία εκλέχτηκε από το 66% των πολιτών. Η ευρύτατη θετική αποδοχή αποτυπώνεται στην καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες, αλλά και στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται με κάθε ευκαιρία.

Δεύτερον, το γεγονός ότι η ευρύτατη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών δεν αποτυπώνεται στους συσχετισμούς της σημερινής σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στο καλπονοθευτικό σύστημα της απλής αναλογικής όσον αφορά την εκλογή των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και της απλής πλειοψηφίας, όσον αφορά την εκλογή περιφερειάρχη. Αυτό το παράλογο σύστημα εφάρμοσε στην αυτοδιοίκηση η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να οδηγήσει σε ακυβερνησία τον αυτοδιοικητικό θεσμό, τον οποίο ποτέ δεν μπόρεσε να ελέγξει. Η ομηρία της αυτοδιοίκησης όμως τελειώνει σύντομα, αφού στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, οι νέες αιρετές διοικήσεις σε δήμους και περιφέρειες θα είναι αυτοδύναμες και δεν θα εξαρτάται το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών, από εκβιαστικές συμπεριφορές και αταίριαστες συμμαχίες.

Τρίτον, ας γνωρίζει η κα Δούρου πως οι παράταιρες συμμαχίες και συνεργασίες εντός περιφερειακού συμβουλίου μεταξύ προσώπων και παρατάξεων, που μέχρι χθες υβρίζονταν μεταξύ τους με χυδαίο τρόπο και σήμερα συμμαχούν όχι γιατί συμφωνούν σε προγραμματικό επίπεδο, αλλά για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεν παράγουν πολιτικά αποτελέσματα, ούτε αποτελούν πολιτικά γεγονότα. Αντίθετα, αποτελούν ύβρι σε βάρος της δημοκρατίας και της εκπεφρασμένης βούλησης του λαού της Αττικής που εξέλεξε Περιφερειάρχη με συντριπτική πλειοψηφία. Αυτές οι αταίριαστες συμμαχίες έχουν ημερομηνία λήξης, τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Τέταρτον, όσον αφορά στους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί ύπαρξης ελλείμματος στην Περιφέρεια Αττικής ύψους 162 εκ. ευρώ, η απάντηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κου Νίκου Πέππα ήταν αποκαλυπτική, το μόνο έλλειμμα που υπάρχει στην Περιφέρεια, είναι το έλλειμμα σοβαρότητας και ειλικρίνειας της αξιωματικής και μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίες παρέδωσαν στη σημερινή διοίκηση μόνον ανολοκλήρωτα έργα και άδεια ταμεία.  

Τέλος, με την κα Δούρου συμφωνούμε σε ένα μόνον πράγμα. Σε 10 ημέρες, οι πολίτες με την ψήφο τους θα κάνουν πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, θέτοντας οριστικά στο περιθώριο τις δυνάμεις του ψεύδους, της αδράνειας και της συκοφαντίας. Θα στείλουν με την ψήφο τους ηχηρό μήνυμα πολιτικής σταθερότητας κι εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το μήνυμα ότι η Ελλάδα και η Αττική στο μέλλον θα πάνε μόνον μπροστά.

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο