ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ο Στυλιανός Γιασσάς Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής μιλάει αποκλειστικά στο “Filadelfeia News Magazine”

Ο Στυλιανός Γιασσάς Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής μιλάει αποκλειστικά στο “Filadelfeia News Magazine”

ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον Δυτικό Πολιτισμό και ειδικότερα τον Ευρωπαϊκό  χωρίς να έρθει στο μυαλό του το “ελληνικό θαύμα” σε όλη του τη τελειότητα: γλυπτική, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, φιλοσοφία, επιστήμη ( Ουμπέρτο Έκο )

Εμείς σήμερα;

Η αρχιτεκτονική των ΗΠΑ  έχει εμπνευστεί από την Αρχαία Ελλάδα. Αυτή η αισθητική επιλογή είχε και εννοιολογική απήχηση, καθώς οι φιλοσοφικές αρχές της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας βασίστηκαν σε ιδέες που προέρχονταν από την Αρχαία Ελλάδα. Ακολούθως η αρχές εκπαίδευσης σε σχολεία και πανεπιστήμια των ΗΠΑ ,δομήθηκαν πάνω σε αρχαία ελληνικά πρότυπα. Ο τρόπος εκπαίδευσης των αρχαίων Ελλήνων, αποτέλεσε έμπνευση και εφαρμογή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες τους και στον αθλητισμό. Αισθητική, ισορροπία και αρμονία ήταν βασικές αρχές στην ζωή των προγόνων μας.

Εμείς σήμερα;

Έχουμε ακούσει πολλές φορές και όχι μόνο από συμπατριώτες μας, ότι ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Έτσι δεν είναι; Δεν είναι τυχαίο, που όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε Ευρωπαίους και όχι μόνο, να επιλέγουν την Ελλάδα ως μόνιμη κατοικία μετά τη συνταξιοδότηση για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ο τόπος μας και οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και προσπάθεια από τον  καθένα μας  ανάλογα το μετερίζι του, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των ΑμεΑ. Δουλεύοντας για το σύνολο δουλεύουμε για εμάς τους ιδίους και για το μέλλον των παιδιών μας.

Γεννήθηκα στη μυροβόλο Χίο και στα 15 μου έφυγα για τις ΗΠΑ, κάτι σύνηθες για τα αγόρια του τόπου μου κυρίως πριν το 1970. Συνέχισα τις σπουδές μου εκεί, ενώ παράλληλα εργαζόμουν καθημερινά για την επιβίωση και τις σπουδές. Στην εργασία είχα μυηθεί από μικρότερη ηλικία αφού από την Ε’ Δημοτικού εργαζόμουν ως μουσικός στη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών εργάστηκα σε κατασκευαστικές εταιρίες και κυρίως στην εστίαση, ξενοδοχειακά και τουρισμό στις ΗΠΑ και Βόρεια Ιταλία. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή με άριστα. Μετά την στρατιωτική μου θητεία ορκίστηκα Έφεδρος Ανθυπίατρος και ακολούθως ολοκλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο της νήσου Κίμωλος των Κυκλάδων. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στην Παθολογία – Ογκολογία στη Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ της Κρήτης και μετεκπαιδεύτηκα στην Ογκολογική Κλινική Beatson Oncology Center, στη Γλασκόβη του Ηνωμένου Βασιλείου στο Πανεπιστημιακό Ογκολογικό Νοσοκομείο Western Infirmary of Glascow University. Έχω εργαστεί σε αρκετά Νοσοκομεία της Αττικής στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ήμουν Δ/ντής της Γ’ Ογκολογικής Κλινικής του Ιασώ General (σήμερα Metropolitan General) και από το 2018 έως και σήμερα είμαι Δ/ντής της Β’ Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσ. ΙΑΣΩ και της Μονάδας Έρευνας αντίστοιχα. Έχω συμμετοχή σε πολλές ιατρικές μελέτες και συγγραφή σε διεθνή και εθνικά περιοδικά. Συμμετέχω ως ομιλητής, προεδρείο, η σχολιαστής σε ογκολογικά συνέδρια, αλλά και σε καμπάνιες ενημέρωσης ασθενών και πολιτών. Αναλαμβάνω αφιλοκερδώς στη κλινική μου τη θεραπευτική αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα  αλλά  και περιστατικών της «ΕΜΕΙΣ» ως συνεργάτης και ιδρυτικό μέλος της.

      Είμαι παντρεμένος με την ιατρό Αιματολόγο Ειρήνη Καΐτσα και είμαι πατέρας του Στράτου και του Μιχάλη, φοιτητές της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων στο Πανεπιστήμιο του New Castle στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως γιατρός έχω μάθει να προσφέρω άμεσα και με μεγάλη ευχαρίστηση όφελος στους συνανθρώπους μου που με τιμούν, αφού μου εμπιστεύονται το πολυτιμότερό τους αγαθό, τη ζωή τους. Είναι δυνατόν να μην κάνεις τα πάντα για αυτούς;

Αγαπώ τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και θέλω να προσφέρω ότι μπορώ ώστε να βοηθήσω να γίνει καλύτερος, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής  των συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτό θέτω τον εαυτό μου υποψήφιο, αγωνιζόμενος δίπλα στον Νίκο Χαρδαλιά, με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  • Μέλος ΕΟΠΕ (Hellenic Society of Medical Oncology)
  • Μέλος ASCO (American Society of Clinical Oncology)
  • Μέλος ESMO (European Society for Medical Oncology)
  • Μέλος HORG (HELLENIC RESEARCH GROUP)
  • Δ/ντης Ερευνητής Ογκολογικής Ομάδας Νοσ. ΙΑΣΩ (Β’ Ογκ.)
  • Μέλος Εθελοντικής Ομάδας “Εμείς”
  • Μέλος AHEPA HELLAS Αγίας Φιλοθέης HJ-40 Ψυχικού
  • Μέλος ΕΛΙΣΜΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών)
  • Μέλος Αθηναϊκής Λέσχης

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑΣΣΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ -ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΑΣΩ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 

— ΕMAIL  sgiassas@yahoo.com 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6974442289

Η ψυχή μου ο τόπος μας και οι άνθρωποί του.

                    ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

      Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

Μετάβαση στο περιεχόμενο