ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Αριστερά: Το νέο Κόμμα – Παρουσίαση – Αυτό είναι το σήμα του νέου κομματος, ξεκίνησαν οι εγγραφές μελών

Νέα Αριστερά: Το νέο Κόμμα – Παρουσίαση – Αυτό είναι το σήμα του νέου κομματος, ξεκίνησαν οι εγγραφές μελών

Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, στη σύντομη ομιλία του στα αποκαλυπτήρια του νέου σχήματος, έκανε λόγο για έναν «νέο ηθικό ρεαλισμό» και επισήμανε:

Η Έφη Αχτσιόγλου με τον Αλέξη Χαρίτση
«Θέλουμε μια Αριστερά που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση της χώρας, με τον ριζοσπαστικό ρεαλισμό που έχει τη βούληση να αλλάξει σήμερα τη ζωή των πολιτών και όχι τη Δευτέρα Παρουσία. Που θα αποτελεί νέο υπόδειγμα πολιτικής, μακριά από μοναρχισμούς. Δεν ανακοινώνουμε ένα νέο πολιτικό κόμμα. Ξεκινάμε, με επίκεντρο την ΚΟ, την προσπάθεια επιστροφής στη ζωή των αριστερών προοδευτικών πολιτών. Εκείνων που απέχουν και αδιαφορούν επειδή η πολιτική δεν απαντά στις ανάγκες και στα προβλήματά τους. Θέλουμε να κάνουμε πολιτική… αλλιώς».

Παράλληλα, περιέγραψε πως «θέλουμε μια Αριστερά που δεν θα αναλώνεται σε τοξικούς καβγάδες στο Διαδίκτυο, αλλά θα δίνει μάχη μέσα στην κοινωνία και θα προτείνει πραγματικές λύσεις με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Με ισότητα, δικαιοσύνη, δουλειά, κοινωνικό κράτος και δημοκρατία που θα βαθαίνει το περιεχόμενό της». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα ηγετική ομάδα «κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς, παράγει σκανδαλολογικό λαϊκισμό, έχει συντηρητικές θέσεις».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «μια νέα αρχή για την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μας». Αν και, όπως είπε, δεν ήταν εύκολο, πρόσθεσε πως «εύκολο είναι τελικά αυτό που μπορεί να υπηρετήσει η συνείδησή σου». Μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Αλέξη Χαρίτση, «που έχει την πολιτική συγκρότηση, την εμπειρία, το πολιτικό ήθος και ύφος που μας κάνουν όλους και όλες περήφανους και περήφανες που είναι μπροστά μας», και κάλεσε «όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην αδράνεια, στην απογοήτευση και στην ανάθεση» να κινητοποιηθούν «για να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία που θα καταφέρει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς».

Η Έφη Αχτσιόγλου
Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε «Ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν», και «δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κυριαρχία της ΝΔ και την αδυναμία των προοδευτικών δυνάμεων να την αντιμετωπίσουν. Να μην περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες, αλλά να δράσουμε άμεσα. Σε κανέναν δεν αξίζει να είναι εγκλωβισμένος σε μια κοινωνία χαμηλών αξιών. Γνωρίζουμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε και να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν θα φοβάται την αλλαγή και θα συνεχίσει να μαθαίνει και να δημιουργεί μαζί με την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της τέχνης. Ριζοσπαστικά, ρεαλιστικά, αριστερά, οικολογικά και φεμινιστικά. Να δείξουμε ότι η πολιτική μπορεί να γίνει υπόθεση των πολιτών, της κοινωνίας».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε, χαριτολογώντας: «Το τελευταίο απεριτίβο πριν το κυρίως πιάτο. Αν και είναι νόστιμα τα απεριτίβο!». Για να συνεχίσει: «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Έχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, αλλά δεν είμαστε και στο ρεύμα του Μεσαίωνα, του αυτομαστιγώματος. Δεν είμαστε στρατηγοί που κάνουμε παλιές μάχες αλλά καινούργιες. Δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον σύντομο χαιρετισμό του
Παρόντες ήταν όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του επανέλαβε ότι θα στηρίξει το νέο κόμμα, το οποίο θα έχει εκπροσώπηση έτσι και στην Ευρωβουλή.

Τα στελέχη του νέου φορέα απηύθυναν πρόσκληση στους πολίτες με το σύνθημα «έλα μαζί μας», με τις εγγραφές μελών να έχουν ξεκινήσει. 

Το νέο λογότυπο και το όνομα προκάλεσαν συζητήσεις στο Διαδίκτυο, ενώ η Νέα Αριστερά δέχθηκε και τα πρώτα πυρά.

Το «καρφί» Τσίπρα στη Νέα Αριστερά, από τη Ρώμη
Ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Ρώμη, με ανάρτησή του πέταξε «καρφί» κατά των «11», σημειώνοντας ότι η πολυδιάσπαση της Αριστεράς ενισχύει τους συντηρητικούς και πως «οι εχθροί δεν είναι εντός των τειχών».

Κασσελάκης: Έχω καθαρή τη συνείδησή μου
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης -που επέλεξε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha, η οποία μεταδόθηκε την ώρα που ξεκινούσε η εκδήλωση με τα αποκαλυπτήρια του νέου φορέα-, δήλωσε πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του.

«Τη συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, ενώ παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο μετά τη διάσπαση, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα και στις ευρωεκλογές θα κάνει την ανατροπή, κερδίζοντας τις εκλογές.

Κασσελάκης: Πάμε για την απόλυτη ανατροπή με νίκη στις ευρωεκλογές
«Έχουμε ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που καλπάζει η Ακροδεξιά. Αυτό με γεμίζει ευθύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει την άνοδο της Ακροδεξιάς. Πρώτος στόχος για τις ευρωεκλογές να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα. Να μη βάλουμε celebrities στο ψηφοδέλτιο. Στις ευρωεκλογές πάμε για την απόλυτη ανατροπή, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Είναι εθνική ανάγκη, επιτέλους, να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ:

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ

Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, έσπευσε να επικρίνει το νέο κόμμα.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση σύστασης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους «11» με το όνομα «Νέα Αριστερά», ο Παύλος Πολάκης «επιτέθηκε» στους πρώην συντρόφους του: Αναδημοσίευσε στο twitter ανάρτηση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη, αναρωτώμενος: «”Αριστερά Μπροστά”;; Με παρόν σε ρυθμίσεις υπέρ τραπεζιτών και servicers;

Μάλιστα, όπως διαπιστώνετε, ο κ. Πολάκης έγραψε λάθος το νέο όνομα, χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Αριστερά Μπροστά» που είχε ακουστεί ως πιθανότητα την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι «11» κατέληξαν στο «Νέα Αριστερά».

Πιο… μελωδικός ο γνωστός για την υποστήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη στιχουργός Νίκος Μωραΐτης αφιέρωσε ένα… παραφρασμένο τραγούδι στο νέο κόμμα:

«Είπα δε θα ξανασχοληθώ.
Άντε, μόνο ένα τραγουδάκι για το καλό…
Ν.Αρι. Ν.Αρι. Ν.Αρι. Ν.Αρι.
του συστήματος καμάρι
του συστήματος καμάρι
να πατώσετε μακάρι»

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο