ΕΚΚΛΗΣΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία

Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή  30 Ιουνίου 2024 ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο οικείος Ποιμενάρχης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος υποδέχθηκε στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» εκ Σμύρνης της Μικράς Ασίας και τεμάχιο εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του θαυματουργού.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινός παρέστησαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τους σεπτούς Αρχιερείς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ομιλία του ο χοροστατών Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό  βίο και στα πνευματικά χαρίσματα των Αγίων Αναργύρων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί, Δευτέρα 1 Ιουλίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Μετάβαση στο περιεχόμενο