ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Με τη συμμετοχή των ΟΤΑ – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ, στελεχών της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και Συνεργατών του ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου 

Με τη συμμετοχή  των ΟΤΑ – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ, στελεχών της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και Συνεργατών του ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου

Γ. Πατούλης: «Οι δράσεις πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου με τη συμβολή του ΕΔΔΥΠΠΥ ενισχύονται συνεχώς στην Περιφέρεια Αττικής»

Στα προγράμματα και τις δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δικτύου. Όπως επισήμανε το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στην υλοποίηση του οράματος του για την ενίσχυση της πρόληψης στην Αττική και συνολικά σε εθνικό επίπεδο. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και Βουλευτές, τα μέλη του Δ.Σ, της Επιστημονικής Επιτροπής, Πολιτικοί Εκπρόσωποι από Δήμους της Χώρας, Φορείς που συνεργάζονται με το ΕΔΔΥΠΠΥ και πλήθος κόσμου έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για το επιστημονικό έργο και την κοινωνική τους προσφορά οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Παιδίατρο- Αιματολόγο και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, Μαίρη Γρηγοροπούλου Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Γ.Ο.Ν.Κ. «οι Άγιοι Ανάργυροι», Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, η οποία εκπροσωπήθηκε από την κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνική Εταιρείας Χημειοθεραπείας, η οποία, επίσης, βραβεύθηκε.

Ο  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε το νέο έτος να αποτελέσει έναυσμα για δυναμική συνέχεια των δράσεων του Δικτύου, ενίσχυση της συμμετοχής των Δήμων- μελών με ένταξη περισσότερων από αυτές τις δράσεις στο πρόγραμμά τους, αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων, καθώς και προσθήκη νέων Δήμων στο Δίκτυο. Ο κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, με την κοπή της πίτας σηματοδοτείται μία νέα χρονιά, αλλά και μία νέα εποχή όπου το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας θα ενισχυθούν με περαιτέρω δράσεις, νέα προγράμματα και συνεργασίες, ώστε η Υγεία και ο προσυμπτωματικός έλεγχος να γίνουν η βασική προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση των κατοίκων όλης της χώρας Μέσα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ Υγείας έχουν ωφεληθεί με δωρεάν εξετάσεις και εκπαιδεύσεις, καθώς και έχουν παρακολουθήσει τις επιστημονικές ημερίδες που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χιλιάδες συμπολίτες μας που χάρη στις ενέργειες των δήμων τους μπορούσαν να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Μαρία Κουρή δήλωσε: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ από την ίδρυσή του, όπως και τα ΚΕΠ Υγείας, έχουν αποδείξει πως βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο και έχουν βασική προτεραιότητα την ευζωία του πληθυσμού. Με αυτό ως πυξίδα, θα συνεχίσουμε εντατικά προς την ορθή και στοχευμένη κατεύθυνση, αυτή της προαγωγής της υγείας και της επίρρωσης ενός ήδη ισχυρού και ενωμένου Δικτύου που θα είναι φορέας ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα υγείας».

Παρόντες ήταν, επίσης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Βουλευτής Βορείου Τομέα, κ. Γ. Κουμουτσάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γ. Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης, κ. Π. Λεονάρδου,  ο Αντιπρόεδρος Β’ και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ι. Λώλος, ο Αναπ. Γενικός Γραμματέας και Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Η. Τιτόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας και Δήμαρχος Γορτυνίας  κ. Ε. Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας και Ταμίας, ο κ. Γ. Καλαμπαλίκης,  ο Αναπ. Ταμίας και Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Π. Γιατζίδης, η  Αντιδήμαρχος Καρύστου και μέλος του Δ.Σ ,κα. Μ.Λ. Βερούχη, ο Δημ. Σύμβουλος Διδυμότειχου και μέλος του Δ.Σ, κ. Π. Πατσουρίδης, η Συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ για τον Π.Ο.Υ., κα Ν. Παπαθανασοπούλου και ο Συντονιστής του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις της Περιφέρειας Αττικής ο κ. Σ. Παπασπυρόπουλος, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνών Θεμάτων, κα Μ. Βιδάλη, Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Σ. Ευσταθόπουλος και Nεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, κ. Φ. Καλογήρου. Από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ΕΔΔΥΠΠΥ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος  και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Παπάγου-Χολαργού-Αγ. Παρασκευής- Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής κα. Γ. Πίσπα, η Κοινοτική Σύμβουλος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού-Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής κα. Ν. Λάβδα, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ι.Τούντας και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής,

Ακόμα παρέστησαν, οι Δήμαρχοι Δάφνης- Υμηττού, κ. Α. Μπινίσκος και Κηφισιάς, κ. Γ. Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Η. Μάνδρος, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας & Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου, κ. Σ. Τσιπουράκης, η Αντιδήμαρχος Υγείας Δάφνης- Υμηττού, κα Γ. Σκιαδοπούλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ελευσίνας, κα Ζ. Στραϊτούρη, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, κα Α. Γ. Πάσχου,  ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, κ. Γ. Καρύμπας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Παλαιού Φαλήρου, κ. Ι. Αρκουμάνης,  ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Υγείας Παλλήνης, κ. Ε. Στεφανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σάμης, κ. Π. Αμούργης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός”, κ. Ν. Ταβιανάτου,  καθώς και η Αν. Διοικήτρια, κ. Ν. Κανέλλου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας ΠΕ Κεντρικού Τομέα, κ. Ι. Κλεινάκης, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας ΠΕ Βορείου Τομέα, κ. Ε.Α. Μηλιώνη, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ανατολικής Αττικής, κ. Κ. Ευαγγελόπουλος, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Πειραιά & Νήσων, κ. Α. Ζάμπας. Επιπλέον, παραβρέθηκαν συνεργάτες του Δικτύου και συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΚ, κ. Π. Καστρινάκης, ο Πρόεδρος της D GROUP, Δρ. Δημήτρης Δερπάνης, ο Sales Manager της COSMODATA, κ. Γ. Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της ΑΜΚΕ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ, κ. Δ. Δαρδαμάνης και Κ. Πικραμμένου, o Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, κ. Ν. Χιωτάκης,  ο Product Specialist της Aenorasis, κ. Κ. Μπιλιράκης, καθώς επίσης και τα στελέχη των Κεντρικών Γραφείων του ΕΔΔΥΠΠΥ, της Κεντρικής Δομής, του Πιλοτικού Προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας και πλήθος κόσμου.

Συμμετείχαν διαδικτυακά Πολιτικοί και Υπηρεσιακοί Εκπρόσωποι από τους Δήμους: Αγ.Βαρβάρας, Αγ. Παρασκευής, Αθηναίων, Ασπρόπυργου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ερέτριας, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Ιλίου, Κορινθίων, Μεγαρέων, Μεταμόρφωσης, Νέας Σμύρνης, Νότιας Κέρκυρας, Πύδνας-Κολινδρού, Σαρωνικού, Σουφλίου, Χερσονήσου, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Α. Αυγερινός. Επιπροσθέτως, συμμετείχαν  συνεργάτες από το ΑΠΘ για το πρόγραμμα LLM Care, από το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και ο Ιατρός – Επεμβατικός Καρδιολόγος/ Σύμβουλος του ΕΔΔΥΠΠΥ,  κ. Α. Πολυδώρου.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο κ. Ν. Παντελιάς, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Αγίων- Καματερού, όπως και η κα Μ. Αραμπατζή από την Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας, με δώρο 1 ταξίδι στο Ναύπλιο ή τους Δελφούς για 3 ημέρες από τον ταξιδιωτικό οργανισμό SKYLINES EUROSKI CLUB, Η κ. Ε. Ιατράκη, Συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δ. Χερσονήσου, ο κ. Χ. Βαλκάνης, Κοινοτικός Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Φερών και μέλος του Δ.Σ, η κα Ε. Χρηστίδου, Διοικητική Υπάλληλος ΕΔΣΝΑ κέρδισαν δωρεάν γεύμα σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα εστιατόρια με τον όμιλο του ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΥ. Επιπλέον, κληρωθήκαν 1 laptop από την εταιρία COSMODATA στο Δήμο Ν. Κέρκυρας και 2 δωρεάν εγγραφές για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικών Proficiency του Αγγλικού φορέα OCN London από τον Όμιλο Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης D GROUP για τους Δήμους Φαρσάλων και Λαρισαίων, καθώς και 1 πακέτο 1000 sms για το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, και Χαλκιδέων.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΒΙΟΧΑΛΚΟ για την ευγενική χορηγία της με κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο