ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας!

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το σύλλογο σκελετικής υγείας «Πεταλούδα» και το παράρτημα ΝΙΦΗΜ της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συνδιοργάνωσαν για 2η συνεχόμενη χρονιά με εξαιρετική επιτυχία, εκδήλωση πρόληψης και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, καθώς και δωρεάν προληπτικό έλεγχο οστικής πυκνότητας.

Η εκδήλωση – δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα του Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και από τις 10 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, 90 συμπολίτες μας, που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους, πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας.

Παράλληλα δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες για την περαιτέρω διαχείριση των αποτελεσμάτων της εξέτασης, στο πλαίσιο της πρόληψης, της διαγνωστικής διερεύνησης και της θεραπευτικής παρέμβασης.

Ακολούθησε η ομιλία του συμπολίτη μας, ορθοπαιδικού ιατρού Διονύσιου Χιώνη με θέμα«Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, η πρόεδρος του παραρτήματος ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Βέτα Γεωργιάδου και στελέχη του συλλόγου «Πεταλούδα».

Τα στελέχη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, του συλλόγου σκελετικής υγείας «Πεταλούδα», του παραρτήματος ΝΙΦΗΜ της ΕΕΑ και όλοι οι συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας, έδωσαν την υπόσχεση στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας για περισσότερες κοινές δράσεις στο προσεχές μέλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο